Krajská hygienická stanice Moravskoslezského kraje se sídlem v Ostravě


_
_
_
_
_
_
_




Územní pracoviště
Pracovíště Bruntál Pracovíště Opava Pracovíště Karviná Pracovíště Ostrava Pracovíště Frýdek-Místek Pracovíště Nový jičín
Klikem na mapě vyberete požadované pracoviště

Přehled skladovacích podmínek potravin dle zákona č. 110/97 Sb...

Skupina výrobků Skladování Doprava [°C] vyhláška
Teplota [°C] Vlhkost [%]
Zmrazené potraviny -18   Reg. -18 160/2002
Masné výr pH 5,2,aw 0,95 5     287/1999
Masné výr pH5-5,2,aw 0,91-0,95 10     287/1999
Zmrazené potraviny živ. původu -12 max 3 měsíce     287/1999
Zmrazené potraviny živ. původu -18 max 6 měsíců     287/1999
Mleté maso + 2     287/1999
Mleté maso mražené -18 max 3 měsíce     287/1999
Výsekové kosti + 4     287/1999
Krev +2     287/1999
Zvěřina srstnatá spárkatá + 7   + 7-9 287/1999
Zvěřina ostatní srstnatá, pernatá +4   + 4- 6 287/1999
Ryby mořské čerstvé -1 do +5   -1 do +5 326/2001
Ryby sladkovodní čerstvé -1 do +5   -1 do +5 326/2001
Vejce +5 až 18 70 -75 +5 až 18 326/2001
Vejce chladírenská -1,5 až +5   -1,5 až+5 326/2001
Uzené, smažené ryby +1až 8   +1 až 8 326/2001
Solené ryby + 1 -8   +1 až 8 326/2001
Marinované ryby +1 až 8   +1 až 8 326/2001
Sušené ryby   65-70   326/2001
Polokonzervy rybí + 1-8   +1 až 8 326/2001
UHT, steril. mléko, mléč. Výrobky, zahuštěné mléko, bílkovinné mléčné výrobky Do 24     77/2003
Mléko sušené Do 24 70 Do 24 77/2003
Ostatní ml. Výrobky +4 až + 8   +4 až +8 77/2003
Mražené krémy (pouze balené) Min -18   Min - 18 (-15 - registrace teplot) 77/2003
Mateří kašička 0     287/1999
Rostlinné tuky a oleje Do +20 Chránit před přímým slunečním světlem   77/2003
Živ. a emulg. Tuky a oleje, roztíratelné tuky Do + 15     77/2003
Ztuž a pokrm tuky Do +20     77/2003
Olejnatá semena Do +20 70   418/2000
Dehydratované výrobky, ochucovadla Suché skl.     419/2000
Dresinky 0 až +15     419/2000
Hořčice +1 až 20     419/2000
Sušené, kandované ovoce a zelenina nebalené Do +20 70   92/2000
Upravené chlazené čerstvé ovoce a zelenina 0 do +5   O do +5 92/2000
Čerstvé houby volně rostoucí O do +10   O do +10 92/2000
Čerstvé houby pěstované 0 do +6   0 do +6 92/2000
Sušené houby Do +20 65   92/2000
Mlýnské obilné výrobky a rýže   Do 75   93/2000
Sušené těstoviny   75   93/2000
Nesušené těstoviny Do +5   izoterm 93/2000
Těstoviny v inertní atmosféře nebo vakuované Do +10     93/2000
Chléb a běžné pečivo Do + 35 80   93/2000
Cukr. výr. nebal. Do +8     93/2000
Těsta Do +10     93/2000
Cukr Do +30 70   94/2000
Cukr moučka Do +30 65   94/2000
Tekuté výr. z cukru Do +25     94/2000
Med Do + 25 70   94/2000
Nečok. cukr. Do + 25 70   94/2000
Kakaové prášky Do +25 70   94/2000
Čokoláda, čok. cukrovinky Do + 25 70   942000
Droždí čerstvé +1 až +10     45/2000
Droždí sušené Do +20     45/2000

Zveřejněno 23. ledna 2004