KHSMSK

Nahrávám...

KHSMSK

KHSMSK

Aktuální situace ve výskytu akutních respiračních infekcí (ARI) v kraji - stav k 15.2.2013

Úvod / Občanům / Aktuální situace ve výskytu akutních respiračních infekcí (ARI) v kraji - stav k 15.2.2013

V tomto týdnu ARI v kraji představovala 1614 případů na 100 000 obyvatel,celková nemoct je nad republikovou nemocností, která činí 1553 případů na 100 tisíc obyvatel. Nemocnost v kraji mírně přesahuje epidemický prah.

Nejvyšší nemocnost je u malých dětí ve věkové skupině 0-5let. Ve všech věkových skupinách došlo k poklesu nemocnosti, jen ve skupině 25-59 let došlo k nárůstu o 4%. Nejvyšší nemocnost přetrvává na Opavsku, Frýdecko-Místecku a na Novojičínsku.

Během tohoto týdne se počet sledovaných osob ošetřených pro ARI na LSPP v kraji pohyboval kolem 40 % s navýšením ve dnech pracovního volna na 46%.

V tomto týdnu přibylo dalších 16 případů závažného onemocnění chřipkou a bylo hlášeno 5 úmrtí. Úmrtí bylo zaznamenáno u osob starších 55 let s jiným základním onemocněním a nikdo nebyl proti chřipce očkován.

Celkem KHS MSK eviduje v této chřipkové sezóně 50 případů závažného onemocnění a z toho 10 případů úmrtí.

Vzhledem k nepříznivé epidemiologické situaci a přibývajícímu počtu závažných chřipkových onemocnění v tomto týdnu doporučujeme zvážit návštěvy ve zdravotnických zařízeních a zařízeních sociálních služeb, z důvodu možnosti ohrožení oslabených pacientů či klientů.

Zveřejněno: 15.2.2013