KHSMSK

Nahrávám...

KHSMSK

KHSMSK

Veletrh sociálních služeb

Úvod / Občanům / Veletrh sociálních služeb

Dne 10.6.2016 proběhl v Karviné v době od 10,30 – 15,30 hod Veletrh sociálních služeb a KHS MSK zde měla také svůj stan. Ve stanu jste si mohli nechat změřit sílu hlasu či jakýkoli jiný zvuk pomocí kvalitního hlukoměru. Pracovníci krajské hygienické stanice vám vypočítali index tělesné hmotnosti, tzv. BMI, změřili procento tělesného tuku a následně podali výživová doporučení. Na místě byly k dispozici zdravotně-výchovné materiály s informacemi o cholesterolu, o výživě při vysokém krevním tlaku, při nadváze a obezitě, při ohrožení onemocněním cukrovkou, o správné výživě ve vyšším věku, o zdravém bydlení seniorů a mnoho dalších materiálů na různá témata. Návštěvníci měli také možnost vyluštit si křížovku s odbornou tématikou ochrany veřejného zdraví nebo si složit pexeso.

Návštěvnost stanu KHS MSK byla nad očekávání vysoká, skladbu návštěvníků tvořily převážně osoby starší šedesáti let. Největší zájem veřejnost projevovala o zjištění svých tělesných hodnot. Pracovnice změřily celkem 62 osob (45 žen a 17 mužů) a výsledkem bylo: 21 osob spadající do pásma normy, 32 osob do pásma nadváhy a 8 do pásma obezity. Každý z účastníků si spolu s naměřenými hodnotami odnesl stručný souhrn o výživových doporučeních, zdravotně-výchovné materiály a byl odměněn malým dárkem.

Dárkem byli odměněni také návštěvníci, kteří správně vyluštili křížovku nebo složili pexeso s odbornou tematikou ochrany veřejného zdraví (cca 25 osob).

Také byl rozdáván letáček s odkazy na facebook a webové stránky KHS MSK s odborným komentářem, z jakých oblastí zde občané mohou nalézt informace.

Velmi kladně byla přijata prezentace činnosti interaktivně edukativní formou. Pro některé občany byla přínosem i analýza tělesných hodnot, která je přivedla k zamyšlení nad dočasným životním stylem a sdělená doporučení by rádi dodržovali a řídili se jimi.





Zveřejněno: 16.6.2016