KHSMSK

Nahrávám...

KHSMSK

KHSMSK

Akutní respirační infekce v MS kraji - stav k 13.1.2017

Úvod / Občanům / Akutní respirační infekce v MS kraji - stav k 13.1.2017

V tomto týdnu dosáhla nemocnost ARI v kraji 1606 případů na 100 000 obyvatel, což je pokles oproti minulému týdne o 5,2 %. Nejvyšší nemocnost je nadále u předškolních dětí a vzestup onemocnění zaznamenáváme u školáků. Dle území je nejvyšší nemocnost na Bruntálsku a Frýdecko - Místecku.

Během tohoto týdne se počet sledovaných osob ošetřených pro ARI na LSPP v kraji pohyboval v průměru kolem 25 % s navýšením ve dnech pracovního volna na 40%.

Tento týden evidujeme v Moravskoslezském kraji 15 závažných případů chřipky, z toho tři úmrtí. U všech osob je v anamnéze závažné chronické onemocnění a nikdo nebyl očkován. Zatím laboratorně byla potvrzena chřipka A/H3N2 v 11 případech. Chřipka typu B nebyla dosud zachycena.

Celkem evidujeme v této chřipkové sezóně 21 závažných případů chřipky, z toho čtyři úmrtí proto i nadále považujeme za důležité, z hlediska zamezení šíření chřipky v populaci, dodržovat známá preventivní opatření.

V souvislosti s probíhajícím epidemickým výskytem ARI doporučujeme občanům, aby dodržovali protiepidemická opatření zamezující další přenos nákazy. Bližší informace k protiepidemickým opatřením jsou k dispozici v letáku zde.

Zveřejněno: 13.1.2017