KHSMSK

Nahrávám...

KHSMSK

KHSMSK

Tisková zpráva o situaci na dole Darkov v okrese Karviná a k celkové epidemiologické situaci na území Moravskoslezského kraje 26.5. k 15:30

Úvod / Občanům / Tisková zpráva o situaci na dole Darkov v okrese Karviná a k celkové epidemiologické situaci na území Moravskoslezského kraje 26.5. k 15:30

Od včerejšího odpoledne došlo k nárůstu hlášených případů onemocnění na dole Darkov o 37 případů na celkových 276.

Z tohoto počtu je 201 zaměstnanců (10 pendlerů) a 71 rodinných příslušníků. Do clusteru patří i 4 další zaměstnanci firem.

Dále probíhaly i kontroly KHS MSK, zaměřené na plnění protiepidemických opatření, uložených OKD, například na povinnost provádět dezinfekci přípravky s virucidním účinkem. Bylo ověřeno, že na Dole Darkov preventivní dezinfekce probíhá. Pro osobní hygienu (zejména dezinfekce rukou) se aplikuje dezinfekční přípravek na bázi alkoholu prostřednictvím bezdotykových dávkovačů, pro dezinfekci dotykových ploch se používá dezinfekční prostředek s obsahem chlornanu sodného, pro prostorovou dezinfekci přípravek na bázi benzyl-C12-14-alkyldimethyl chloridu. Veškerý úklid a dezinfekci provádí smluvně v objektech OKD dodavatelská firma.

K celkové epidemiologické situaci v Moravskoslezském kraji uvádíme, že je stabilizovaná. Mimo oblast okresu Karviná jsou hlášeny pouze jednotlivé případy.

Zveřejněno: 26.5.2020