KHSMSK

Nahrávám...

KHSMSK

KHSMSK

Tisková zpráva o epidemiologické situaci na území Moravskoslezského kraje ke dni 10.7.2020 15:30

Úvod / Občanům / Tisková zpráva o epidemiologické situaci na území Moravskoslezského kraje ke dni 10.7.2020 15:30

Epidemiologická situace v Moravskoslezském kraji se nadále postupně stabilizuje. Za dnešek přibylo celkem 58 pozitivních případů, celkově hlásíme v Moravskoslezském kraji 3279 pozitivních osob. Počet hlášených případů se snižuje i v okrese Karviná, který dnes hlásí 36 případů. V okrese Frýdek - Místek dnes hlásíme 14 nových případů onemocnění.

V Ostravě jsme dnes zaznamenali 6 nových případů. Nový Jičín a Opava hlásí po 1 novém případu. V okrese Bruntál opět není hlášen žádný případ onemocnění.

Bylo dokončeno testování zaměstnanců ve firmě DEVA s.r.o. ve Frýdku - Místku, kde je hlášeno 20 pozitivních záchytů. Ve firmě jsou nařízena protiepidemická opatření a přerušila na tři týdny výrobu.

Dnešního dne vydala KHS Moravskoslezského kraje tří další mimořádná opatření. Mimořádným opatřením č. 12 se nařizuje firmě OKD provést opakované testování a vyšetření PCR metodou u pracovníků dolů ČSM Sever a ČSM Jih. Opatření č. 13 nařizuje provedení PCR testů u všech zaměstnanců dolu ČSA. Testování bude probíhat ve dnech 19. - 22.7. 2020.

Mimořádné opatření č. 14 upravuje povinnosti zaměstnavatelů, kteří zaměstnávají přeshraniční pracovníky a ukládá jim zajistit 1 x za 14 dnů potvrzení o negativním výsledku testu na Covid 19, dále nařizuje osobám, vykonávajícím činnosti epidemiologicky závažné, použití ochrany dýchacích cest při styku s klienty. Toto opatření platí pro území okresů Frýdek Místek a Karviná.

Současně se ruší mimořádné opatření č. 11. Jednotlivá opatření jsou k dispozici na webu KHS MSK. -

KHS MSK stále provádí kontroly dodržování platných mimořádných opatření, zejména provozoven stravovacích služeb, u zaměstnavatelů a na zotavovacích akcích.

Další tisková zpráva bude vydána v pondělí 13.7. k 15:30.

Zveřejněno: 10.7.2020