KHSMSK

Nahrávám...

KHSMSK

KHSMSK

Tisková zpráva o epidemiologické situaci na území Moravskoslezského kraje ke dni 13.7.2020 15:30

Úvod / Občanům / Tisková zpráva o epidemiologické situaci na území Moravskoslezského kraje ke dni 13.7.2020 15:30

Celkově k dnešnímu dni hlásíme v Moravskoslezském kraji 3410 pozitivních osob. Za dnešek přibylo celkem 39 pozitivních případů. Nejvíce hlášených případů onemocnění dlouhodobě hlásí okres Karviná, dnes to je 23 nově pozitivních. Počty nových případů v okrese se však postupně snižují. V okrese Frýdek-Místek vykazujeme 10 nových případů onemocnění.

V Ostravě byly dnes hlášeny 3 nově pozitivní osoby, Nový Jičín hlásí 2 nové případy. Okres Opava hlásí 1 nový případ a v okrese Bruntál není hlášen žádný případ onemocnění.

Celkem 22 pozitivních osob bylo zaznamenáno v ohnisku ve firmě Varroc Lighting Systems s.r.o. z Šenova u Nového Jičína. Mezi pozitivními je 14 osob z Polska. Bylo vydáno rozhodnutí o protiepidemických opatřeních, probíhá trasování kontaktů s nakaženými.

Vzhledem k četným dotazům sdělujeme, že mimořádné opatření č. 14, vydané dne 10.7., upravuje povinnosti zaměstnavatelů, kteří zaměstnávají přeshraniční pracovníky a ukládá jim zajistit 1 x za 14 dnů potvrzení o negativním výsledku testu na Covid 19, dále nařizuje použití ochrany dýchacích cest při styku s klienty osobám, které vykonávají činnosti epidemiologicky závažné. Toto opatření platí pro území okresů Frýdek-Místek a Karviná.

Současně se ruší mimořádné opatření č. 11.

Všechna platná mimořádná opatření KHS Moravskoslezského kraje jsou v plném znění zveřejněna na webu KHS MSK.

Zveřejněno: 13.7.2020