KHSMSK

Nahrávám...

KHSMSK

KHSMSK

Tisková zpráva o epidemiologické situaci na území Moravskoslezského kraje ke dni 21.7.2020 17:30

Úvod / Občanům / Tisková zpráva o epidemiologické situaci na území Moravskoslezského kraje ke dni 21.7.2020 17:30

Na území Moravskoslezského kraje jsme dnes zaznamenali další nové výskyty onemocnění bez souvislosti se stávajícími clustery.

K dnešnímu dni evidujeme v Moravskoslezském kraji celkem 3754 pozitivních osob. Za posledních 24 hodin jsme zpracovali 42 nově hlášených onemocnění. Nejvíce pozitivních případů jsme dnes zaznamenali opět v okrese Karviná, a to 29. V okrese Frýdek-Místek jsme evidovali 2 nová onemocnění. V Ostravě bylo hlášeno 7 případů onemocnění. 2 nové případy jsme zaznamenali v okrese Nový Jičín a okrese Opava. Okres Bruntál dnes nehlásí žádný nový případ onemocnění.

KHS Moravskoslezského kraje dnes zaznamenala první případ onemocnění po návratu z dovolené na území kraje. V této souvislosti upozorňujeme všechny, kteří se na zahraniční dovolenou teprve chystají, aby dodržovali preventivní hygienická opatření.

Pozitivní záchyt hlásí i FN Ostrava, kde jsme zaznamenali 1 nový případ.

Ve firmě Varroc Lighting Systems v Rychvaldě byla pozitivně testována 1 přeshraniční pracovnice.

V clusteru Důl ČSM Sever na Karvinsku evidujeme k dnešnímu dni celkem 779 osob (za posledních 24 hodin nárůst o 11), cluster Důl ČSM Jih k dnešnímu dni obsahuje 359 pozitivních osob (za posledních 24 hodin nárůst o 4). V nárůstu se již začínají projevovat výsledky z plošného testování.

Dnes skončilo testování horníků z dolů ČSM Sever a Jih. Otestováno bylo celkem cca 2500 horníků.

Zveřejněno: 21.7.2020