KHSMSK

Nahrávám...

KHSMSK

KHSMSK

Informace poskytnuté tisku ke zveřejnění - archív

Úvod / Média / Informace poskytnuté tisku ke zveřejnění - archív


Koupání ve volné přírodě – možná zdravotní rizika

24. 6. 2005

V průběhu letních měsíců mnoho z nás vyhledává koupání ve volné přírodě - na rybnících, jezerech, štěrkovnách apod. Sledování kvality vody ve volné přírodě je jedním z dominantních problémů a zároveň hlavním úkolem pro hygienickou službu....




Kontrola prodeje zmrzliny v zařízeních společného stravování v Moravskoslezském kraji

17. 6. 2005

Vzhledem k oblíbenosti tradiční letní pochoutky – zmrzliny mezi spotřebiteli všech generací byla ve dnech 15. a 16. června 2005 provedena na celém území Moravskoslezského kraje kontrola hygienické úrovně prodeje tohoto typu občerstvení....




Upozornění na falešné hygieniky

13. 6. 2005

Krajská hygienická stanice Moravskoslezského kraje se sídlem v Ostravě reaguje na dotazy občanů z území města Ostravy, týkající se odběrů vzorků prachu v bytech, které zde údajně provádí hygienická služba...




Informace k provozu letních koupališť na území Moravskoslezského kraje

3. 6. 2005

V letošní sezóně bude provozováno na území Moravskoslezského kraje cca 40 areálů letních koupališť. Kromě toho jsou provozována také umělá venkovní koupaliště v areálech hotelů či penzionů v rámci služeb ubytovaným hostům....




Kontrola zdravotní nezávadnosti studených pokrmů – nakládané uzeniny

27. 5. 2005

S ohledem na oblíbenost výrobků typu nakládané uzeniny – utopenci mezi spotřebiteli , provedli pracovníci odboru hygieny výživy v období od 15.4.2005 do 15.5.2005 kontrolní akci zaměřenou na tyto oblíbené studené pokrmy...




Informace ke koupací sezóně 2005 v MS kraji

24. 5. 2005

Pracovníci Krajské Hygienické stanice Moravskoslezského kraje se sídlem v Ostravě zahájili v tomto týdnu odběry vzorků vod na vybraných vodních plochách a nádržích vhodných ke koupání...




Kontrola zdravotní nezávadnosti hamburgerů v Moravskoslezském kraji

25. 4. 2005

S ohledem na výsledky studie Vědeckého výboru pro potraviny (duben 2004) , která ukázala, že téměř polovina obyvatel ČR využívá při stravování služeb zařízení rychlého občerstvení...




Strana 203 z 205