KHSMSK

Nahrávám...

KHSMSK

KHSMSK

Úvod / Média / Detail

Aktuálně ke kvalitě ovzduší v MSK


Zveřejněno: 28. 11. 2012

Krajská hygienická stanice Moravskoslezského kraje upozorňuje na zhoršení kvality ovzduší, které se dnes – 28.11.2012, v části území MSK projevuje dvoj-trojnásobným překročením přípustných limitních hodnot prašného aerosolu. Koncentrace PM10 naměřené v 6.00 hodin v Bohumíně, Věřňovicích a Ostravě překračovaly i hodnotu 100 µg/m3, která je signálem pro zvýšenou opatrnost v prostředí zejména pro citlivé skupiny populace – děti, seniory, osoby se sníženou imunitou, chronicky nemocné.

KHS doporučuje, aby v nadcházejícím období lidé dbali na zvýšení příjmu vitamínů ve stravě, aktuální kvalitě ovzduší přizpůsobovali svůj pobyt venku a respektovali i další doporučení, která mohou přispět ke zlepšení kvality ovzduší i jejich zdravotního stavu. Například nárazové, krátké větrání místností, omezení používání otevřených plynových spotřebičů a krbových topenišť, minimalizace prací s chemickými látkami, vyhýbat se zakouřeným prostorám.

Pro zjištění aktuální situace i prognóz v kvalitě ovzduší doporučuje KHS sledovat webové stránky Českého hydrometeorologického ústavu.



Zpět