KHSMSK

Nahrávám...

KHSMSK

KHSMSK

Úvod / Média / Detail

Koupání ve volné přírodě – informace o kvalitě vody – 30. týden


Zveřejněno: 25. 7. 2013

Pracovníci Krajské hygienické stanice Moravskoslezského kraje se sídlem v Ostravě v tomto týdnu odebrali vzorky k laboratorní kontrole na přírodních vodních plochách ke koupání v okresech Frýdek – Místek (nádrže Brušperk, Baška, Olešná a Žermanická přehrada) a Nový Jičín (Kacabaja, Větřkovice, Čerťák a Údolí mladých). Oproti výsledkům z minulého odběru došlo k mírnému zlepšení senzorických vlastností vody na vodní nádrži Baška, která je v současnosti hodnocena modrým sluníčkem. U ostatních míst ke koupání nedošlo ke změnám. Voda vykazuje i nadále ve všech sledovaných ukazatelích vyhovující kvalitu.

Koncem minulého týdne byly odebrány provozovatelem přírodního koupaliště v Porubě-Vsi vzorky vody ke kontrole její kvality. Výsledky laboratorních rozborů prokázaly velmi dobrou kvalitu vody ke koupání. Rovněž vyhovující kvalitu vody ke koupání vykázaly laboratorní analýzy z obou nádrží u rekreačního areálu Krkoška v Kunčicích pod Ondřejníkem.

Aktuální informace o kvalitě vody ke koupání ve volné přírodě jsou k dispozici zde.

V současné době je na území Moravskoslezského kraje v provozu 45 areálů letních umělých koupališť. Do dnešního dne byly zahájeny kontroly spojené s vlastními odběry vzorků ve 36 zařízeních. Zjištěné méně závažné nedostatky byly neprodleně odstraněny na místě, peněžité sankce dosud nebyly uloženy.



Zpět