KHSMSK

Nahrávám...

KHSMSK

KHSMSK

Úvod / Média / Detail

Koupání ve volné přírodě – informace o kvalitě vody – 24. týden


Zveřejněno: 12. 6. 2014

Začátkem tohoto týdne odebrali pracovníci KHS Ostrava vzorky vody k laboratorním analýzám na povrchových vodách ke koupání v okresech Nový Jičín a Frýdek Místek, kde je sledováno celkem 11 koupacích míst. Na Novojičínsku se jedná o nádrže Kacabaja v Hodslavicích, Čerťák v Novém Jičíně, Údolí mladých v Bílovci a Větřkovice v Kopřivnici; v okrese Frýdek Místek pak Žermanická přehrada, nádrže Baška, Brušperk a Olešná.

Na všech těchto místech i nadále přetrvává vyhovující kvalita vody.

V závěru minulého týdne zajistil kontrolu kvality vody v přírodním koupališti („bazén plavci“), nacházejícím se v areálu letního koupaliště v Ostravě – Porubě, jeho provozovatel - Sportovní a rekreační zařízení města Ostravy. Kvalita vody v této nádrži je na základě provedených rozborů vyhovující.


Aktuální informace o kvalitě vody ke koupání ve volné přírodě jsou k dispozici zde.


Se zlepšujícím se počasím dochází k postupnému zahajování provozu venkovních letních umělých koupališť. K dnešnímu dni je na území Moravskoslezského kraje v provozu 20 areálů. Pracovníci KHS MSK budou průběžně provádět kontroly spojené s vlastními odběry vzorků vod, včetně kontroly plnění ostatních povinností provozovatelů.



Zpět