KHSMSK

Nahrávám...

KHSMSK

KHSMSK

Úvod / Média / Detail

Koupání ve volné přírodě – informace o kvalitě vody – 32. týden


Zveřejněno: 7. 8. 2014

V souladu s monitorovacím kalendářem odebrali pracovníci Krajské hygienické stanice Moravskoslezského kraje se sídlem v Ostravě vzorky ke kontrole kvality vody ke koupání ve volné přírodě v okrese Frýdek – Místek (nádrže Brušperk, Baška, Olešná a Žermanická přehrada) a na Novojičínsku (Kacabaja, Větřkovice, Čerťák a Údolí mladých). Výsledky laboratorních analýz jsou nadále příznivé – ve všech sledovaných nádržích je voda vhodná ke koupání a nepředstavuje zdravotní riziko pro koupající se.

V průběhu minulého týdne byla v rámci kontrolní činnosti KHS MSK provedena kontrola kvality vody v provozovaném přírodním koupališti v Ostravě – Porubě. V kvalitě vody nebyly zjištěny nedostatky. Další kontrolu kvality vody zajistil provozovatel nádrže ke koupání v areálu Heipark v Tošovicích na Novojičínsku. I zde voda vyhovuje legislativním požadavkům.

Aktuální informace o kvalitě vody ke koupání ve volné přírodě včetně nádrží ke koupání bez úpravy vody jsou k dispozici zde. Na všech sledovaných koupacích místech jsou rovněž k dispozici informační tabule, na kterých lze najít všeobecné informace o jednotlivých nádržích včetně hodnocení kvality vody.



Zpět