KHSMSK

Nahrávám...

KHSMSK

KHSMSK

Úvod / Média / Detail

Koupání ve volné přírodě – informace o kvalitě vody – 36. týden


Zveřejněno: 4. 9. 2014

První zářijový den provedli pracovníci Krajské hygienické stanice Moravskoslezského kraje se sídlem v Ostravě závěrečné odběry vzorků ke kontrole kvality vody ke koupání ve volné přírodě v letošní koupací sezóně. Vzorky byly odebrány v okresech Frýdek – Místek (nádrže Brušperk, Baška, Olešná a Žermanická přehrada) a Nový Jičín (Kacabaja, Větřkovice, Čerťák a Údolí mladých).

V kvalitě vody nedošlo oproti výsledkům posledních odběrů k žádným podstatným změnám. Nadále je oranžovým „sluníčkem“ hodnocena kvalita vody v nádrži Baška, což znamená mírně zvýšenou pravděpodobnost vzniku zdravotních problémů při vodní rekreaci, u některých vnímavých jedinců by se již mohly vyskytnout zdravotní potíže. Po koupání se doporučuje osprchovat pitnou vodou.

Na ostatních nádržích zůstává kvalita vody pro koupání ve volné přírodě hodnocena modrými sluníčky, v případě zvýšeného množství zelených řas, které nepředstavuje zdravotní riziko pro koupání, sluníčky zelenými.

Aktuální informace o kvalitě vody ke koupání ve volné přírodě včetně nádrží ke koupání bez úpravy vody jsou k dispozici zde. Na všech sledovaných koupacích místech jsou rovněž k dispozici informační tabule, na kterých lze najít všeobecné informace o jednotlivých nádržích včetně hodnocení kvality vody.



Zpět