KHSMSK

Nahrávám...

KHSMSK

KHSMSK

Úvod / Média / Detail

Mistrovství světa v ledním hokeji 2015 v Ostravě - kontrola stravování


Zveřejněno: 4. 5. 2015

Dne 1.5.2015, v první den konání Mistrovství světa v ledním hokeji 2015, provedli pracovníci Krajské hygienické stanice Moravskoslezského kraje se sídlem v Ostravě kontroly v zařízeních společného stravování působících v ČEZ ARÉNĚ a ve fanzónách umístěných před ČEZ ARÉNOU. Celkem bylo zkontrolováno 24 bufetů, prodejních pultů a stanů s občerstvením a pivem.

Kontroly byly zaměřeny jednak na vybavení provozoven, zajištění hygienického zázemí, ale i na aktuální zacházení s potravinami v průběhu přípravy a výdeje občerstvení. Sortiment občerstvení byl poměrně široký a zahrnoval kromě piva, kávy a nealkoholických nápojů i pokrmy typu ohřívané uzeniny, kuřecí a vepřové steaky, halušky, guláš, bramborové placky, panini, sendviče a sladké pečivo. Veškeré občerstvení včetně nápojů bylo podáváno do nevratných jednorázových obalů.

Výsledky kontrol potvrdily, že vybavení všech stravovacích provozů v době kontroly odpovídalo prodávanému sortimentu, veškeré suroviny, teplé i studené pokrmy byly uchovávány při bezpečných teplotách. Namátkovou kontrolou nebyly nalezeny potraviny s prošlou dobou použitelnosti ani potraviny neznámého původu. Pro obsluhující personál bylo vymezeno hygienické zázemí a vytvořeny podmínky pro dodržování osobní a provozní hygieny.

Po první kontrole lze konstatovat, že stravovací služby na mistrovství světa poskytují zkušení provozovatelé, kteří mají zajištěné dobré hygienické podmínky pro přípravu a prodej občerstvení a pro uplatňování znalosti nutných pro výkon činností epidemiologicky závažných.

Kontroly budou pokračovat v průběhu celé akce a zaměří se i na lokality mimo ČEZ ARÉNU.



Zpět