KHSMSK

Nahrávám...

KHSMSK

KHSMSK

Úvod / Média / Detail

Koupání ve volné přírodě – informace o kvalitě vody – 24. týden


Zveřejněno: 11. 6. 2015

Začátkem tohoto týdne odebrali pracovníci KHS Ostrava vzorky vody k laboratorním analýzám na povrchových vodách ke koupání v okresech Nový Jičín a Frýdek Místek, kde je sledováno celkem 11 koupacích míst. Na Novojičínsku se jedná o nádrže Kacabaja v Hodslavicích, Čerťák v Novém Jičíně, Údolí mladých v Bílovci a Větřkovice v Kopřivnici; v okrese Frýdek Místek pak Žermanická přehrada (3 místa), nádrže Baška, Brušperk a Olešná (2 místa). Vyhovující kvalita vody na všech uvedených nádržích i nadále přetrvává.

V tomto týdnu zajistil kontrolu kvality vody i provozovatel přírodního koupaliště („bazén plavci“) v areálu letního koupaliště v Ostravě – Porubě. Kvalita vody v této nádrži je na základě provedených rozborů vyhovující.

Aktuální informace o kvalitě vody ke koupání ve volné přírodě včetně nádrží ke koupání bez úpravy vody jsou k dispozici zde. Na všech sledovaných koupacích místech jsou rovněž k dispozici informační tabule, na kterých lze najít všeobecné informace o jednotlivých nádržích včetně hodnocení kvality vody.

S výjimkou Bruntálska, kde venkovní teploty dosud nedosáhly letních hodnot, zahájila postupně provoz většina provozovatelů letních umělých koupališť. V rámci zahájení provozu provozovatelé rovněž zajistili první odběry vzorků vody k laboratorním analýzám. Výsledky zaslané do informační databáze vykazují vyhovující kvalitu.




Zpět