KHSMSK

Nahrávám...

KHSMSK

KHSMSK

Úvod / Média / Detail

Akutní respirační infekce v MS kraji - stav k 16.12.2016


Zveřejněno: 16. 12. 2016

V tomto prosincovém týdnu ARI v kraji představovala 1586 případů na 100 000 obyvatel, což je zvýšení oproti minulému týdnu o 28,3%. Co se týká věkové distribuce nemocných nejvyšší nemocnost je zaznamenána u předškolních dětí a nejvyšší nárůst u osob nad 60 let. Dle území je nejvyšší nemocnost v okrese Ostrava, Opava a Karviná.

Během tohoto týdne se počet sledovaných osob ošetřených pro ARI na LSPP v kraji pohyboval v průměru kolem 23 % s navýšením ve dnech pracovního volna na 28%.

Dle sdělení Národní referenční laboratoře pro chřipku odpovídá nemocnost roční době, stejně jako je tomu u našich bezprostředních sousedů. Situace v ČR je stále klidná - záchyty chřipky jsou sice doposud poměrně ojedinělé, ale počet začíná mírně stoupat. Vzhledem k aktuální, pomalu se zvyšující aktivitě chřipky v ČR i v evropském regionu považujeme za důležité připomenout, že osoby, které plánují očkování proti chřipce v letošní sezoně, by již neměly otálet a očkování by měly realizovat co nejdříve, neboť ochrana nastupuje 10 až 14 dní po očkování.



Zpět