KHSMSK

Nahrávám...

KHSMSK

KHSMSK

Úvod / Média / Detail

Stažení z oběhu 2 druhů sýrů z nepasterizovaného kravského mléka Saint Felicien 180 g a Saint Marcellin 80g v Polsku


Zveřejněno: 10. 5. 2019

Na základě hlášení v systému rychlého varování ( RASFF) vydal hlavní hygienik Polska informaci ohledně stažení 2 druhů sýrů z nepasterizovaného kravského mléka Saint Felicien 180 g a Saint Marcellin 80g , který je podezřelý z kontaminace bakterii Escherichia coli, produkující STEC toxin. Sýr byl vyroben ve Francii a distribuován do různých zemí EU. Ve Francii po konzumaci těchto sýru došlo k onemocněním hemolyticko- uremickým syndromem. Z tohoto důvodu jsou tyto výrobky stahovány z tržní sítě.

S ohledem na skutečnost , že naší občané mají možnost nakupovat i v sousedním Polsku, informujeme o tomto varování . Tento sýr byl v Polsku prodáván v obchodech Leclerc ( nejbližší prodejny Wodzislaw Slaski a Gliwice). V ČR tento sýr nebyl distribuován do obchodní sítě.

Podrobné informace, včetně fotodokumentace jsou k dispozici na :

https://gis.gov.pl/zywnosc-i-woda/wycofanie-dwoch-rodzajow-sera-z-surowego-mleka-krowiego-saint-felicien-180-g-oraz-saint-marcellin-80-g-z-powodu-mozliwego-zanieczyszczenia-escherichia-coli/?fbclid=IwAR0BK4uO73aN2uvbcYQ4cH2xY6-RbxCAXf7M6pwZedY7_pGNjNuAMhwSSIM



Zpět