KHSMSK

Nahrávám...

KHSMSK

KHSMSK

Úvod / Média / Detail

Tisková zpráva o situaci v Moravskoslezském kraji 19. 6. 15:30


Zveřejněno: 19. 6. 2020

K dnešnímu dni jsme zaznamenali v clusteru důl Darkov 499 pozitivních osob. Situace v ohnisku se zklidňuje.

V clusteru zařízení sociálních služeb na okrese Frýdek - Místek stoupl počet pozitivních osob na 38, 30 klientů a 8 osob z personálu. Na zařízení jsou nařízená protiepidemická opatření. V současné době probíhají epidemiologická šetření u dalších osob v souvislosti s tímto novým clusterem a u jejich kontaktů. U nikoho z hráčů fotbalového týmu FK Třinec se po provedených odběrech zatím naštěstí nákaza nepotvrdila. Z dosavadního průběhu šetření vyplývá možná souvislost s clusterem Bohumínské městské nemocnice.

Jako reakci na zhoršenou epidemiologickou situaci na Karvinsku a v okrese Frýdek - Místek vydala dnes KHS Moravskoslezského kraje mimořádné opatření č. 8, kterým se na území okresů Karviná a Frýdek - Místek zakazují návštěvy ve zdravotnických zařízeních a zařízeních sociálních služeb. Dále se nařizuje provádět vstupní filtr pacientů a zaměstnanců ve zdravotnických zařízeních, omezuje se příjem pacientů do zařízení soc.služeb. Zaměstnanci všech těchto zařízení budou testováni na koronavirus. Rovněž se omezuje shromažďování na max. 500 osob. Celý text mimořádného opatření včetně zdůvodnění je zveřejněn na webových stránkách KHS MSK.

V Moravskoslezském kraji se zhoršila celková epidemiologické situace, problém představují okresy Karviná a Frýdek - Místek. Celkem je v kraji hlášeno již 1945 pozitivních, za posledních 24 hodin přibylo 58 nových případů, 24 nových případů hlásí okres Karviná, 31 případů je nově evidováno v okrese Frýdek - Místek, z toho 26 v novém ohnisku na Třinecku. Ostrava hlásí 2 nové případy a 1 nový případ jsme zaznamenali v okrese Nový Jičín

V okresech Bruntál a Opava dnes nebyl hlášen žádný nový případ onemocnění.

Další tisková zpráva bude vydána v pondělí 22. 6. 2020 k 15:30.



Zpět