KHSMSK

Nahrávám...

KHSMSK

KHSMSK

Úvod / Média / Detail

Tisková zpráva o epidemiologické situaci na území Moravskoslezského kraje ke dni 18.7.2020 17:30


Zveřejněno: 18. 7. 2020

V rámci celkové epidemiologické situace na území Moravskoslezského kraje nadále evidujeme řadu menších lokálních ohnisek onemocnění a jednotlivé samostatné případy onemocnění bez souvislosti se známými ohnisky nákazy.

Celkem evidujeme v Moravskoslezském kraji 3630 pozitivních osob. Za posledních 24 hodin jsme zpracovali 34 nově hlášených onemocnění. Nejhorší situace je opět v okrese Karviná, kde jsme zjistili 22 nových případů. V okrese Frýdek-Místek dnes hlásíme 9 nových případů onemocnění. V okrese Opava hlásíme nově 1 pozitivního, okres Nový Jičín dnes eviduje 2 nové případy. V okrese Bruntál a v Ostravě není dnes hlášen nový případ onemocnění.

Byla ukončena zotavovací akce v okrese Nový Jičín, protože se prokázaly pozitivní výsledky laboratorního vyšetření u 2 účastníků akce.

Řešíme nové výskyty pozitivních zaměstnanců ve zdravotnických zařízeních ve Frýdku-Místku, kde dnes přibyl 1 pozitivní případ a v Ostravě.

V clusteru Důl ČSM Sever na Karvinsku evidujeme k dnešnímu dni celkem 762 osob (za posledních 24 hodin nárůst o 7), cluster Důl ČSM Jih k dnešnímu dni obsahuje 353 pozitivních osob (za posledních 24 hodin počet narostl o 5).



Zpět