KHSMSK

Nahrávám...

KHSMSK

KHSMSK

Úvod / Média / Detail

Tisková zpráva o epidemiologické situaci na území Moravskoslezského kraje ke dni 24.7.2020 17:30


Zveřejněno: 24. 7. 2020

K dnešnímu dni evidujeme v Moravskoslezském kraji celkem 3947 pozitivních osob. Za posledních 24 hodin hlásíme 60 nově pozitivních osob. Ve výskytu nadále dominuje okres Karviná, a to 35 nových onemocnění. V okrese Frýdek - Místek je dnes hlášeno 11 nových onemocnění . V Ostravě je 8 nových případů onemocnění. Tři nové případy hlásíme v okrese Nový Jičín a Opava. Okres Bruntál dnes nemá evidován žádný nový případ onemocnění.

I dnes jsme zaznamenali nová onemocnění ve zdravotnických zařízeních a to opět ve Frýdku-Místku, Havířově a v Ostravě. Zvýšil se i počet nakažených v zařízení sociálních služeb na Karvinsku na 5.

V clusteru, který souvisí s florbalovým klubem na Opavsku hlásíme již 4 pozitivní.

Evidujeme i další pozitivní přeshraniční pracovníky. Tyto osoby předáváme k řešení do jejich domovských zemí. Za poslední týden jsme tak předali 11 pozitivních osob.

V clusteru Důl ČSM Sever na Karvinsku evidujeme k dnešnímu dni celkem 812 osob ( za posledních 24 hodin nárůst o 17), cluster Důl ČSM Jih k dnešnímu dni obsahuje 398 pozitivních osob (za posledních 24 hodin nárůst o 6). Tento stav zahrnuje jíž kompletní výsledky z plošného testování horníků a jejich rodinné příslušníky. U testovaných z dolu ČSA nebyl zjištěn nikdo pozitivní. Situace v ohnisku se tak postupně stabilizuje.

Další tisková zpráva bude zveřejněna v pondělí 27.7.2020 v 16 00.

Zpět