KHSMSK

Nahrávám...

KHSMSK

KHSMSK

Úvod / Média / Detail

Ostravští hygienici na Festivalu zdraví a zdravého životního stylu Ostrava


Zveřejněno: 11. 9. 2020

RBP společně s Moravskoslezský krajem, městským obvodem Moravská Ostrava a Přívoz a Institutem komunitního rozvoje pořádala Festival zdraví a zdravého životního stylu, který proběhl 10. září od 10.00 do 17.00 hodin na ostravském Masarykově náměstí. Celodenní program byl zaměřen na podporu péče o zdraví, osvětu i prevenci. Návštěvníci festivalu mohli využít bezplatná poradenství partnerů akce.

    

Krajští hygienici u svého stanu odpovídali na dotazy návštěvníků festivalu, které se týkaly zejména oblasti kolem pandemie, chřipky a možností testování na onemocnění Covid-19. Zájemci si také mohli interaktivně na místě vyzkoušet, zda znají správný postup hygieny rukou. Zástupci hygieniků také prezentovali veřejnosti, že i přes pandemii koronaviru, vykonává KHS ostatní odborné činnosti, které ji právní předpisy ukládají. Rovněž vyslali k veřejnosti apel na osobní odpovědnost každého jedince v souvislosti s ochranou svého zdraví a zdraví ostatních. Stan KHS MSK byl umístěn hned vedle makety tlustého střeva, což vybízelo k názorné demonstraci obsahu cukru v oblíbených slazených nápojích, denní doporučené množství soli atd.

Připraveny byly například také stanoviště Státního zdravotního ústavu, týmu nutričních terapeutů Lékařské fakulty Ostravské univerzity, Alma Mater, Podaných rukou s canisterapií, Rozkoše bez rizika, testování metabolismu, testování na HIV.

Pro děti byla k dispozici exhibice koloběžek z Koloběžkárny a dětský slalom. Ostatní doprovodný program zahrnoval mj. cvičení pod širým nebem s Ivetou Mikovou, představení prorodinné politiky Fajne rodiny anebo prezentace vyškolených metodiků z organizace IFMSA CZ Ostrava.



Zpět