KHSMSK

Nahrávám...

KHSMSK

KHSMSK

Tisková zpráva o situaci v Moravskoslezském kraji 25. 6. 15:30

Úvod / Koronavirus

V clusteru dolu Darkov k dnešku evidujeme 507 pozitivních osob. Situace v ohnisku je zklidněná, za posledních 24 hodin hlásíme jeden nový případ u rodinného příslušníka.

V clusteru zařízení O.P.S. Důstojnost v Nýdku na okrese Frýdek–Místek hlásíme celkem 44 pozitivních osob. Dnes přibyl 1 nový případ onemocnění.

KHS MSK dnes vydala nové mimořádné opatření č. 9, kterým se nařizuje provedení plošných odběrů a vyšetření PCR metodou u zaměstnanců OKD, pracoviště důl ČSM Sever a ČSM Jih, z důvodu zhoršení epidemiologické situace na obou pracovištích. Odběry budou provedeny odběrovými týmy ZZS Moravskoslezského kraje a budou posíleny odběrovými týmy armády ČR. Zahájení je plánováno na pátek 26.6., ukončení dne 30.6. v úterý. Úplný text nového mimořádného opatření je zveřejněn zde.

Celková epidemiologické situace v Moravskoslezském kraji zůstává beze změn, problémový je zejména okres Karviná a potom okres Frýdek-Místek. Celkem je v kraji hlášeno k dnešku 2122 pozitivních, za posledních 24 hodin přibylo 44 nových případů, z toho 32 případů je hlášeno z okresu Karviná, okres Frýdek-Místek vykazuje nově 9 případů. Jeden případ jsme dnes zaznamenali v Ostravě a 1 v Opavě a 1 v okrese Nový Jičín.