KHSMSK

Nahrávám...

KHSMSK

KHSMSK

Tisková zpráva o epidemiologické situaci na území Moravskoslezského kraje ke dni 19.7.2020 17:30

Úvod / Koronavirus

V rámci celkové epidemiologické situace na území Moravskoslezského kraje dochází k nárůstu pozitivních v okrese Frýdek-Místek.

Celkem evidujeme v Moravskoslezském kraji 3682 pozitivních osob. Za posledních 24 hodin jsme zpracovali 52 nově hlášených onemocnění. Nejvíce pozitivních případů dnes hlásíme z okresu Frýdek - Místek a to celkem 26, v okrese Karviná jsme dnes evidovali 19 nových případů onemocnění. V Ostravě bylo hlášeno 5 nových onemocnění a 2 nové případy jsme evidovali v okrese Nový Jičín. V okresech Bruntál a Opava není dnes hlášen žádný nový případ onemocnění.

V ohnisku ve zdravotnickém zařízení ve Frýdku - Místku stoupl počet pozitivních osob za posledních 24 hodin o 5 ( 2 pacienti a 3 osoby z personálu), celkový počet je tak 16. Pozitivní záchyty evidujeme i ve zdravotnických zařízeních na území Ostravy a v zařízení sociálních služeb v Havířově.

Přibylo pozitivních případů v obci na okrese Frýdek - Místek, kde jsme zaznamenali celkem již 15 pozitivních případů v souvislosti s oslavou.

Ve firmě KES Vratimov po testování zaměstnanců narostl počet pozitivních o 1 pendlera na 8.

V clusteru Důl ČSM Sever na Karvinsku evidujeme k dnešnímu dni celkem 764 osob ( za posledních 24 hodin nárůst o 2 ), cluster Důl ČSM Jih k dnešnímu dni obsahuje 353 pozitivních osob ( za posledních 24 hodin bez nárůstu).

Dnes bylo zahájeno testování horníků z dolů ČSM Sever a Jih. Otestováno bylo zhruba 700 horníků.