KHSMSK

Nahrávám...

KHSMSK

KHSMSK

Koupání ve volné přírodě – informace o kvalitě vody – 30. týden

Úvod / Občanům / Koupání ve volné přírodě – informace o kvalitě vody – 30. týden

Pracovníci Krajské hygienické stanice Moravskoslezského kraje se sídlem v Ostravě i nadále pokračují v pravidelných kontrolách kvality vody ke koupání ve volné přírodě. V tomto týdnu byly odebrány vzorky vody ze sledovaných nádrží v okrese Frýdek – Místek (nádrže Brušperk, Baška, Olešná a Žermanická přehrada) a na Novojičínsku (Kacabaja, Větřkovice, Čerťák a Údolí mladých). Laboratorní analýzy neprokázaly zásadní změny v kvalitě vody oproti minulému období. Voda vykazuje i nadále ve všech sledovaných ukazatelích vyhovující kvalitu.

Koncem minulého týdne, v rámci kontroly prováděné provozovatelem, byly odebrány vzorky vody v přírodním koupališti v Ostravě – Porubě. Výsledky laboratorních rozborů potvrdily velmi dobrou kvalitu vody ke koupání. První kontrolu kvality vody zajistil provozovatel nádrže ke koupání v areálu Heipark v Tošovicích na Novojičínsku. I zde nebyly v kvalitě vody zjištěny nedostatky.

Aktuální informace o kvalitě vody ke koupání ve volné přírodě včetně nádrží ke koupání bez úpravy vody jsou k dispozici zde. Na všech sledovaných koupacích místech jsou rovněž k dispozici informační tabule, na kterých lze najít všeobecné informace o jednotlivých nádržích včetně hodnocení kvality vody.

Zveřejněno: 24.7.2014