KHSMSK

Nahrávám...

KHSMSK

KHSMSK

Koupání ve volné přírodě – informace o kvalitě vody – 25. týden

Úvod / Občanům / Koupání ve volné přírodě – informace o kvalitě vody – 25. týden

S příchodem slunečného a teplého počasí lze předpokládat zvýšený zájem veřejnosti o koupání ve volné přírodě. Opakované kontroly kvality vody na jednotlivých koupacích místech dosud prokazují vyhovující kvalitu vody v nádržích (s výjimkou nádrže Brušperk na Frýdeckomístecku, kde přetrvává riziko onemocnění cerkáriovou dermatitidou).

V tomto týdnu byla zajištěna kontrola kvality vody na 12 koupacích místech na území okresů Opava, Bruntál a Karviná. Jedná se o tři koupací místa na vodní nádrži Slezská Harta, rybníky Tvrdkov, Edrovice a Bohušov, lom Svobodné Heřmanice, nádrž v Budišově nad Budišovkou, Stříbrné jezero a tři koupací místa Těrlické přehrady. Aktuálními rozbory nebyly zjištěny žádné významnější změny. Koncem minulého týdne byla provozovatelem ověřena kvalita vody v přírodním koupališti v Ostravě – Porubě (bazén pro plavce bez úpravy vody). Výsledky laboratorních analýz prokázaly i zde vyhovující kvalitu vody.

Aktuální informace o kvalitě vody ke koupání ve volné přírodě jsou k dispozici zde. Na všech sledovaných koupacích místech jsou rovněž k dispozici informační tabule, na kterých lze najít všeobecné informace o jednotlivých nádržích včetně hodnocení kvality vody.

Odběr vzorků na VN Budišov nad Budišovkou (zdroj KHS MSK)

Zveřejněno: 22.6.2017