KHSMSK

Nahrávám...

KHSMSK

KHSMSK

Tisková zpráva o epidemiologické situaci na území Moravskoslezského kraje ke dni 1.7 15:30

Úvod / Občanům / Tisková zpráva o epidemiologické situaci na území Moravskoslezského kraje ke dni 1.7 15:30

Celkem je v kraji hlášeno k dnešku 2510 pozitivních osob, od včerejška jsme zaznamenali 131 nových případů, z toho nejvíce opět v okrese Karviná a to celkem 102 případů, v okrese Frýdek - Místek hlásíme nově16 onemocnění. Ostrava eviduje 13 nových případů. V okresech Bruntál, Nový Jičín a Opava dnes nepřibyl žádný nový případ onemocnění Covid 19.

Vysoký podíl nově nakažených osob souvisí s výsledky plošného testování horníků na dolech ČSM Sever a ČSM Jih. Stále platí, že převážná většina nakažených nemá žádné nebo velmi mírné klinické příznaky onemocnění. S kontaktováním nemocných pomáhají KHS Moravskoslezského kraje i jiné krajské hygienické stanice, kterým za pomoc děkujeme.

Krajská hygienická stanice od dnešního dne provádí kontroly dodržování nařízených mimořádných opatření u provozovatelů provozoven stravovacích služeb, u zaměstnavatelů a na zotavovacích akcích.

Dnešního dne jsme řešili množství dotazů, týkajících se výkladu některých ustanovení, zejména mimořádného opatření č.11. Z toho důvodu vydala KHS Moravskoslezského kraje tiskovou zprávu, která upřesňuje výklad jednotlivých bodů tohoto mimořádného opatření. Je k dispozici na webu KHS.

Zveřejněno: 1.7.2020