KHSMSK

Nahrávám...

KHSMSK

KHSMSK

Tisková zpráva o epidemiologické situaci na území Moravskoslezského kraje ke dni 16.7.2020 15:30

Úvod / Občanům / Tisková zpráva o epidemiologické situaci na území Moravskoslezského kraje ke dni 16.7.2020 15:30

K dnešnímu dni evidujeme v Moravskoslezském kraji 3547 pozitivních osob. Za posledních 24 hodin hlásíme 57 nových případů. Nejvíce pozitivních je opět v okrese Karviná, kde jsme zjistili 21 nově pozitivních. V okrese Frýdek-Místek vykazujeme 11 nových případů onemocnění. V Ostravě jsme zaznamenali 12 nových případů, v okrese Opava hlásíme nově 6 pozitivních. Okres Nový Jičín dnes vykazuje 7 nových případů. V okrese Bruntál není hlášen žádný nový případ onemocnění.

V ohnisku ve firmě Varroc Lighting Systems s.r.o. z Šenova u Nového Jičína dnes hlásíme 6 nových pozitivních pacientů. Celkový počet pozitivních tak stoupl na 28, z toho 14 občanů Polska.

V clusteru Důl ČSM Sever evidujeme k dnešnímu celkem 748 pozitivních osob (od včerejška nárůst o 5 osob), v clusteru Důl ČSM Jih 344 osob (od včerejška nárůst o 3 osoby).

KHS připravuje provedení plošných odběrů v OKD. Pro odebírané osoby bude na místě k dispozici informace o postupu při odběru, jakým způsobem a kdo je bude kontaktovat a sdělí jim výsledek vyšetření a jak mají dále postupovat. K tomuto kroku nás vede snaha o předcházení problémům, které se vyskytly při minulých plošných odběrech.

Tato informace bude k dispozici i na webu KHS Moravskoslezského kraje.

Zveřejněno: 16.7.2020