KHSMSK

Nahrávám...

KHSMSK

KHSMSK

Úvod / Média / Detail

Týden zdraví v Ostravě


Zveřejněno: 29. 6. 2017

V návaznoti na Šestou ministerskou konferenci Světové zdravotnické organizace (WHO) s podtitulem „Životní prostředí a zdraví“, které proběhla ve dnech 13. – 15. června 2017 v Ostravě, připravilo město Ostrava ve spolupráci s Moravskoslezským krajem a nejrůznějšími institucemi v Moravskoslezském kraji včetně KHS MSK tzv. Týden zdraví, který proběhl ve dnech 11. – 18. června 2017. Jednalo se o doprovodný zábavný a vzdělávací program pro širokou veřejnost na téma zdraví a životní prostředí, který byl zdarma a formou dnů otevřených dveří, tvůrčích dílen, zelených zón, zdravotního testování, debat, přednášek či sportovních akcí.

Týdne zdraví se zúčastnila i KHS MSK dne 15.6.2017 od 8.00 hodin do 15.00 hodin prostřednictvím dne otevřených dveří hlavního sídla v Ostravě i územních pracovišť v Bruntále, Frýdku-Místku, Karviné, Novém Jičíně a Opavě. Široká veřejnost mohla své dotazy z oblasti zdraví a životního prostředí směřovat přímo na přítomné odborné pracovníky, popř. v Ostravě před hlavním vchodem do budovy KHS MSK byl k dispozici i stan s interaktivními edukačními materiály, informačními prospekty, zdravotně výchovnými materiály, křižovkami pro děti i dospělé apod. Občané také měli možnost několika druhů odborných vyšetření, např. měření krevního tlaku, měření procenta tělesného tuku a výpočet BMI včetně následných zdravotních doporučení. Krevní tlak si nechalo změřit celkem 33 osob (22 žen, 11 mužů), BMI + procento tělesného tuku celkem 38 osob (27 žen, 11 mužů). Z uvedených údajů lze vysledovat vyšší zájem z řad žen o uvedenou zdravotní problematiku.

Odborné materiály byly k dispozici mimojiné i z následujících oblastí: problematika očkování (pravidelné, do zahraničí, u dětí), spalničky, klíšťata, šetření nemocí z povolání, hodnocení rizika pracovních podmínek, zásady správné výživy, nebezpečí z potravin, problematika hluku v životním prostředí, nebezpečné výrobky, kvalita pitné a koupací vody, kvalita vzduchu v učebnách, letní dětské tábory, hodnocení jídelníčků v mateřských a základních školách a další.




Zpět