rocenka_2012 - page 27

25
KHS MSK se sídlem v Ostravě
Ročenka 2012
Tabulka 11
Složení odebraných obědů
Výsledky laboratorních analýz školních
obědů
Kromě kontrol zaměřených na zajištění podmínek
pro přípravu bezpečných pokrmů jsme se pokusili
objektivizování naplňování výživových požadavků
skutečně podaných školních obědů laboratorním
vyšetřením. Cílem šetření bylo hlavně porovnání
a zhodnocení výživové úrovně dvou typů školní
stravovací služby, které jsou v Moravskoslezském
kraji od roku 2008 provozovány. Vzorky byly
odebírány ve 2 klasických školních jídelnách
provozovaných školami ve Frýdku – Místku a
v Karviné (dále jen ŠJ FM, ŠJ KA) a ve 2 školních
TÝDENNÍ MENU:
Den Školní jídelna Frýdek-Místek (ŠJ FM)
Školní restaurace Frýdek-Místek (ŠR FM)
PO „Polévka z vaječné jíšky
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem, kyselé
zelí, banán, čaj lípový s medem „
„Polévka kmínová s kapáním
Hovězí plátek na smetaně, houskový knedlík
čaj“
ÚT „Polévka zimní s vločkami,
Kuřecí prso po toskánsku, bramborová kaše, mrkvový
salát, čaj“
„Slovenská zelňačka,
Kuřecí maso s broskví, rýže,
salát z čínského zelí,čaj“
ST „Polévka kmínová s kapáním
Bratislavské vepřové plecko, houskový knedlík, jablko,
čaj“
„Rajská polévka s vločkami
Vepřové maso s paprikovou omáčkou
houskový knedlík, čaj“
ČT „Polévka kapustová s bramborem
Plněné drůbeží (brokolice,vaječina, paprika)
s rýží, jablkové pyré, čaj“
„Polévka slepičí s drobením
Smažený kuřecí řízek,bramborový salát,
čaj“
PÁ „Hrachová polévka s cizrnou,
Drůbeží plátek se šunkou a strouhaným sýrem,
brambory, salát ze zelí s koprem,čaj jablkový“
„Polévka jáhlová se zeleninou,
Sekaná, bramborová kaše se zeleninovou
přízdobou, čaj“
Den Školní jídelna Karviná (ŠJ KA)
Školní restaurace Nový Jičín (ŠR NJ)
PO „Polévka frankfurtská s párkem,
Kynuté buchty s mákem a tvarohem,
banánové mléko“
„Polévka zelná,
Svíčková omáčka, houskový knedlík,
maso vepřové, čaj se sirupem a cukrem“
ÚT Polévka zeleninová s bramborem, špaldový knedlík,
vepřová pečeně, bratislavská omáčka, Fit-fruit
pomeranč s vit. C
Polévka zeleninová, dušená rýže, kuře s kostí na
španělský způsob se šťávou, banánové mléko, jablko
ST Polévka s fazolovými lusky, ledvinky na slanině, rýže,
okurkový salát, Fit-fruit pomeranč s vit. C, smetanový
krém Budulínek
Polévka kmínová s jáhlami, džuveč (vepřové maso s
lečem), dušená rýže, čaj se sirupem a cukrem
ČT Polévka z míchaných luštěnin, čevapčiči, jogurtový
dresing, hranolky z konvektomatu, pórek, Fit-fruit
pomeranč s vit. C
Polévka z míchaných luštěnin, bramborová kaše,
staročeská sekanina, zeleninová přízdoba, zeleninový
salát, voda+sirup lesní směs
PÁ Polévka drožďová s kořenovou zeleninou, gnochi s
cibulkou (polotovar bramb.těsto), masové hašé, dušené
zelí, instantní nápoj Černá višeň, jablko
Polévka kuřecí vývar s ovesnými vločkami, fazole na
kyselo, dětský párek, chléb, ovoce, mléko
restauracích zařazených do rejstříku škol a školských
zařízení ve Frýdku –Místku a vNovém Jičíně (ŠR FM,
ŠR NJ). V každém zařízení školního stravování bylo
postupně odebráno vždy 5 vzorků normovaného
oběda žáka 4. třídy základní školy od pondělí až do
pátku. Při možnosti výběru ze dvou či více druhů
obědů, byl odebrán ten, u kterého se předpokládala
největší oblíbenost u strávníků. Směsný vzorek
obsahoval polévku, celý hlavní chod, nápoj i ovoce
či desert, byl-li součástí oběda.
1...,17,18,19,20,21,22,23,24,25,26 28,29,30,31,32,33,34,35,36,37,...66
Powered by FlippingBook