KHSMSK

Nahrávám...

KHSMSK

KHSMSK

Tisková zpráva k situaci na dole Darkov v okrese Karviná a na území Moravskoslezského kraje ke dni 12. 6. 2020 15:30

Úvod / Koronavirus

12. 6. 15:30 jsme v souvislosti s ohniskem nákazy na dole Darkov zaznamenali 15 nových případů (11 z okresu Karviná), celkově hlásíme v clusteru důl Darkov 485 pozitivních osob. Do clusteru jsme zařadili i 4 osoby z okresu Frýdek - Místek, které onemocněly v jiné souvislosti. Počet pozitivně testovaných zaměstnanců stoupl o 3 na 317 (z toho je 22 pendlerů z Polska). Počet pozitivních rodinných příslušníků narostl o dalších 6 na 155. Dnes byly hlášeny i 2 nové případy u zaměstnanců jiných firem (oba jsou občané PL), dohromady je tedy pozitivních 9 zaměstnanců jiných firem.

Dne 12. 6. vydala KHS Moravskoslezského kraje dvě nová mimořádná opatření. Mimořádné opatření č. 5 ruší dříve vydané mimořádné opatření č. 2, kterým se na území okresu Karviná vzhledem k epidemiologické situaci zakazovaly hromadné akce nad 100 osob, dále návštěvy ve zdravotnických zařízeních a v zařízeních sociálních služeb.

Mimořádné opatření č. 6 ruší dříve vydané mimořádné opatření č. 4, kterým se obcím s z rozšířenou působností v okrese Karviná (Karviná, Havířov, Orlová, Bohumín a Český Těšín) nařizuje provádění ohniskové desinfekce veřejných prostor.

Celé texty obou mimořádných opatření jsou k dispozici na webu KHS MSK.

Celková situace v Moravskoslezském kraji stabilizovaná, k dnešku je hlášeno 1780 pozitivních, za posledních 24 hodin přibylo 25 osob, ve výskytu stále dominuje okres Karviná, kde je hlášeno celkem 19 nových onemocnění. Mimo výše uvedenou situaci na dole Darkov jsme v okrese Karviná zaznamenali 8 onemocnění Covid 19. Situace v ostatních regionech Moravskoslezského kraje zůstává příznivá, dnes byla hlášeno 6 nových onemocnění, 2 případy v Ostravě a 4 v okrese Frýdek - Místek (souvislost s clusterem důl Darkov).

Upozorňujeme, že další tiskovou zprávu k epidemiologické situaci ve výskytu Covid 19 vydá KHS Moravskoslezského kraje v pondělí 15. 6. k 15 30.