KHSMSK

Nahrávám...

KHSMSK

KHSMSK

Tisková zpráva o situaci v Moravskoslezském kraji 26. 6. 15:30

Úvod / Koronavirus

V clusteru dolu Darkov k dnešku evidujeme 511 pozitivních osob. Za posledních 24 hodin hlásíme jeden nový případ u rodinného příslušníka a 3 nové pozitivní zaměstnance.

V clusteru zařízení O.P.S. Důstojnost v Nýdku na okrese Frýdek–Místek hlásíme celkem 45 pozitivních osob. Dnes přibyl 1 nový případ onemocnění u rodinného příslušníka.

Cluster důl ČSM Sever zahrnuje celkem 167 osob, zaměstnanců je pozitivních 89, rodinných příslušníků 32 a cizích státních příslušníků celkem 46. Do clusteru důl ČSM Jih patří celkově 85 osob, z toho 42 zaměstnanců, 22 rodinných příslušníků a 21 cizinců.

Dnes ráno byly zahájeny plošné odběry a vyšetření PCR metodou u zaměstnanců dolů ČSM Sever a ČSM Jih. Do současné doby bylo odebráno přibližně 600 osob. Odběry jsou naplánovány i na další dny,

Celková epidemiologické situace v Moravskoslezském kraji zůstává beze změn, problémový je stále okres Karviná. Celkem je v kraji hlášeno k dnešku 2168 pozitivních, za posledních 24 hodin přibylo 46 nových případů, z toho 36 případů je hlášeno z okresu Karviná, okres Frýdek-Místek vykazuje nově 6 případů. Tři případy jsme dnes zaznamenali v Ostravě a 1 v okrese Nový Jičín. Okresy Bruntál a Opava dnes nehlásí žádný nový případ onemocnění.

Další tisková zpráva bude vydána v pondělí 29.6. k 15 30.