KHSMSK

Nahrávám...

KHSMSK

KHSMSK

Tisková zpráva o epidemiologické situaci na území Moravskoslezského kraje ke dni 22.7.2020 17:30

Úvod / Koronavirus

K dnešnímu dni evidujeme v Moravskoslezském kraji celkem 3821 pozitivních osob. Za posledních 24 hodin jsme zpracovali 67 nových onemocnění. Nejvíce pozitivních případů jsme dnes zaznamenali opět v okrese Karviná, a to 33. V počtech jsou ale započítáni i pozitivní z plošného testování horníků OKD. V okrese Frýdek - Místek jsme evidovali 23 nových onemocnění. V Ostravě bylo hlášeno 9 případů onemocnění. 1 nový případ jsme zaznamenali v okrese Nový Jičín a okrese Opava. Okres Bruntál opět nehlásí žádný nový případ onemocnění.

Dnes evidujeme několik nových výskytů onemocnění ve zdravotnických zařízeních na území Moravskoslezského kraje.

Jedná se např. o Psychiatrickou nemocnici v Opavě, kde byla 1 pozitivní pacientka, dále jsme řešili výskyt 2 pozitivních osob na chirurgickém oddělení MN Bohumín, další pozitivní pacient byl řešen i v MN Ostrava. Ve všech zařízeních nařídila KHS Moravskoslezského kraje protiepidemická opatření a testování osob, které byly v kontaktu s nakaženými.

Protiepidemická opatření a testování personálu jsme nařídili v na Oddělení ošetřovatelské péče Dvorce v okrese Bruntál, protože i zde vzniklo podezření na infekci Covid 19 u pacientky z Opavska.

Další ohnisko jsme nalezli ve florbalovém klubu v okrese Opava, kde jsou zatím 3 pozitivně testované osoby, šetření i zde probíhá.

KHS řeší i další pozitivní přeshraniční pracovníky, které jsme zjistili díky vydanému mimořádnému opatření, které zaměstnavatelům ukládá je pravidelně testovat. Ve firme ERICH JAEGER s.r.o. v Kopřivnici byly zjištěny celkem 4 pozitivní osoby, z toho 3 pendleři z Polska, byla provedena ohnisková desinfekce a šetříme kontakty s nakaženými.

Další pozitivní pendleři se dnes objevili ve firmě Brembo Czech s.r.o. z Ostravy, jednalo se o 3 osoby.

V clusteru Důl ČSM Sever na Karvinsku evidujeme k dnešnímu dni celkem 790 osob ( za posledních 24 hodin nárůst o 11), cluster Důl ČSM Jih k dnešnímu dni obsahuje 382 pozitivních osob (za posledních 24 hodin nárůst o 23). Ve zvýšeném nárůstu se však již projevují průběžné výsledky z plošného testování v OKD.

Od začátku plošného testování evidujeme zatím 56 pozitivních horníků.

Dnes byli testováni pracovníci z dolu ČSA.