KHSMSK

Nahrávám...

KHSMSK

KHSMSK

Tisková zpráva o epidemiologické situaci na území Moravskoslezského kraje ke dni 27.7.2020 17:30

Úvod / Koronavirus

K dnešnímu dni evidujeme v Moravskoslezském kraji celkem 4035 pozitivních osob. Od poslední vydané tiskové zprávy dne 24.7. do dneška jsme evidovali 88 nově pozitivních osob. Ve výskytu nadále dominuje okres Karviná, kde za uvedené období přibylo 35 nemocných. V okrese Frýdek-Místek hlásíme 22 nových onemocnění. V Ostravě je 23 nových případů onemocnění. Čtyři nové případy hlásíme v okresech Nový Jičín a Opava. Okres Bruntál od pátku 24.7. nehlásí žádný nový případ onemocnění.

I přes víkend jsme zaznamenali onemocnění ve zdravotnických zařízeních a to např. v Bohumíně, zvýšil se i počet nakažených v zařízení sociálních služeb V Havířově na Karvinsku na 17 (11 klientů a 6 osob z personálu).

Další nakažení jsou v zařízení v okrese Frýdek-Místek, kde probíhalo soustředění v Taekwondo, pozitivních je již 7 účastníků.

Evidujeme i další pozitivní přeshraniční pracovníky ve dvou Ostravských firmách.

V clusteru Důl ČSM Sever na Karvinsku evidujeme k dnešnímu dni celkem 814 osob (za posledních 72 hodin nárůst o 2), cluster Důl ČSM Jih k dnešnímu dni obsahuje 400 pozitivních osob (za posledních 72 hodin nárůst o 5). Situace v ohnisku se v posledních dnech zdá stabilizovaná a přibývají pouze jednotlivé případy.

V průběhu soboty 25.7. proběhla validace dat z Informačního systému infekčních onemocnění. Při validaci byl zohledněn nový algoritmus pro uzdravení nemocných (po 14 dnech klinicky bez potíží a bez dalších odběrů). Tato skutečnost se promítla do statistiky uzdravených pacientů v MS kraji a bude zohledněna v údajích, které KHS MSK zveřejňuje denně na svém webu.