KHSMSK

Nahrávám...

KHSMSK

KHSMSK

Tisková zpráva o epidemiologické situaci na území Moravskoslezského kraje ke dni 4.8.2020 16:30

Úvod / Koronavirus

K dnešnímu dni hlásíme v Moravskoslezském kraji celkem 4503 pozitivních osob. Za posledních 24 hodin jsme zaznamenali 45 nově pozitivních případů. Epidemiologická šetření dnes byla provedena u 40 případů, nejvíce onemocnění dnes opět hlásíme z okresu Frýdek-Místek to 25 nových onemocnění. Těžiště výskytu onemocnění v Moravskoslezském kraji je tudíž nadále přesunuto z okresu Karviná do Frýdku-Místku. V okrese Karviná dnes evidujeme 7 nových onemocnění. Okres Nový Jičín hlásí 3 případy a Ostrava - město 5 případů.

V současné době byly zaznamenány i na území MSK 4 importované případy turistů z Chorvatska. V okrese Frýdek-Místek probíhají epidemiologická šetření v souvislosti s ohniskem nákazy v pěveckém sboru, kde evidujeme 23 případů onemocnění u sboristů a jejich rodinných příslušníků. Zaznamenán byl také výskyt Covid-19 v sociálním zařízení v Jablunkově, celkem 18 případů. V domově pro seniory Luna v Havířově pak evidujeme 22 případů.

Další tisková zpráva bude vydána dle potřeby a trendu vývoje epidemiologické situace na území MSK, nejpozději však 10.8.2020.