KHSMSK

Nahrávám...

KHSMSK

KHSMSK

Tisková zpráva o epidemiologické situaci na území Moravskoslezského kraje ke dni 18.8.2020 15:30

Úvod / Koronavirus

Krajská hygienická stanice Moravskoslezského kraje informuje, že na našem území je za posledních 24 hodin zaznamenáno 27 nově pozitivních případů. Nejvíce onemocnění dnes hlásíme z okresu Frýdek-Místek a to 15 nových onemocnění. Dále to jsou pak okresy Opava, Karviná a Ostrava. Těžiště výskytu onemocnění v Moravskoslezském kraji se tedy nachází stále v okrese Frýdku-Místku a nově v okrese Opava.

Přijatá opatření v okrese OP:

  • Z důvodu pozitivní osoby vyskytující se na rodinné oslavě ve Velkých Hošticích bylo v souvislosti s touto událostí vyhledáno a odesláno k vyšetření celkem 57 účastníků oslavy, kterým byla nařízena karanténa.
  • V zařízení sociálních služeb v návaznosti na oslavu ve Velkých Hošticích bude ve dnech 19.8. a 20.8.2020 probíhat hromadný odběr epidemiologicky významných kontaktů zaměstnanců a klientů. Domovu bylo vystaveno rozhodnutí k protiepidemickým opatřením.

Přijatá opatření v okrese OV:

  • Z důvodu pozitivní osoby pracující na pobočce České pošty, s.p., byla nařízena karanténa 49 pracovníkům a rodinným kontaktům. České poště bylo vydáno rozhodnutí k protiepidemickým opatřením

Přijatá opatření v okrese KA:

  • V návaznosti na Odpust v Jablunkově (okres FM) bylo vyhledáno onemocnění ve výrobní společnosti Českém Těšíně. V rámci firmy byla nařízena ohnisková a průběžná dezinfekce rozhodnutím a proběhlo vyhledávání a odesílání k vyšetření spolupracovníků a rodinných příslušníků, kterým byla nařízena karanténa.

Další tisková zpráva bude vydána dle potřeby a trendu vývoje epidemické situace na území MSK.