KHSMSK

Nahrávám...

KHSMSK

KHSMSK

Vyhlášeny termíny a způsoby hlasování v krajských a senátních volbách pro osoby v karanténě či izolaci

Úvod / Koronavirus

KHS MSK Ostrava informuje o vyhlášení termínů pro zvláštní způsob hlasování v krajských a senátních volbách 2020. Možnost speciálního hlasování se bude týkat pouze lidí, kteří budou mít v době voleb nařízenou karanténu či izolaci hygienickou stanicí nebo lékařem. Pro hlasování u volebního stanoviště, kterým se rozumí hlasování z vozu, určil prezident pro krajské volby a první kolo senátních voleb středu 30. září. Ve druhém kole senátních voleb bude možné hlasovat na stanovišti ve středu 7. října.

Lidé nacházející se v pobytovém zařízení, kde budou zřízeny zvláštní volební okrsky, budou moci v prvním kole senátních voleb a v krajských volbách hlasovat ve čtvrtek 1. října, ve druhém kole voleb pak ve čtvrtek 8. října. Odkaz na normu umožňující hlasovat i lidem v karanténě naleznete níže. Krajské volby proběhnou spolu s prvním kolem voleb do Senátu 2. a 3. října. Druhé kolo senátních voleb se případně uskuteční o týden později.

Zákon č. 350/2020 Sb. - Zákon o zvláštních způsobech hlasování ve volbách do zastupitelstev krajů a do Senátu v roce 2020