KHSMSK

Nahrávám...

KHSMSK

KHSMSK

Informace poskytnuté tisku ke zveřejnění - archív

Úvod / Média / Informace poskytnuté tisku ke zveřejnění - archív


Problematika pracovního prostředí – výsledky kontrolní činnosti v roce 2010

31. 3. 2011

Státní zdravotní dozor v problematice pracovního prostředí byl v loňském roce zaměřen zejména na kontroly rizikových prací (888 kontrol), na provozovny, kde se vyskytují opakovaně nemoci z povolání (223 kontrol) a na kontrolu zajištění závodní lékařské preventivní péče (1.016 kontrol) ...




HIV nákaza v Moravskoslezském kraji

29. 3. 2011

V Moravskoslezském kraji bylo v letech 1988 - 2010 evidováno 109 případů HIV pozitivních osob, z nichž již 14 zemřelo ...




Aktuální situace ve výskytu akutních respiračních infekcí (ARI) v kraji - stav k 25.3.2011

25. 3. 2011

V tomto týdnu zaznamenáváme další pokles ve výskytu týdenní nemocnosti ARI. Současná nemocnost představuje 1251 nemocných na 100 000 obyvatel kraje, což je o 8 % méně než v předchozím týdnu ...




Drogová epidemiologie – výsledky monitorování v MSK za rok 2010

24. 3. 2011

Hygienická služba zajišťuje od 1.1.1995 sběr a zpracování informací o uživatelích drog, kteří prvně v životě požádali o léčebnou, poradenskou či sociální službu v některém z tzv. léčebně/kontaktních center dále (L/K centra), což jsou zdravotnická i nezdravotnická zařízení, poskytující tyto služby ...




Kontrolní činnost v oblasti neionizujícího záření v mimopracovním prostředí

24. 3. 2011

Neionizujícím zářením se rozumí statická magnetická a časově proměnná elektrická, magnetická a elektromagnetická pole a záření s frekvencemi od 0Hz do 1,7 x 10<sup>15</sup> Hz ...




Dozor ve školách a školských zařízeních v roce 2010

22. 3. 2011

V MSK spadalo pod státní zdravotní dozor mimo zotavovací akce a stravovací provozy celkem 2 268 škol, školských zařízení, zařízení zájmových, zařízení sociálně-právní ochrany a zdravotnických zařízení ...




Dozor ve školních stravovacích provozech v roce 2010

18. 3. 2011

Pokrmy, které jsou dětem a mládeži podávány, musí být zdravotně nezávadné. Základním předpokladem pro zajištění přípravy zdravotně nezávadných pokrmů je splnění a dodržování bezpodmínečně nutných požadavků hygieny. Proto je stálou prioritou státního zdravotního dozoru pracovníků odboru hygieny dětí a mladistvých kontrola dodržování hygienické úrovně ve všech typech školní stravovací služby – ve školních jídelnách, výdejnách i bufetech…




Strana 165 z 228