KHSMSK

Nahrávám...

KHSMSK

KHSMSK

Informace poskytnuté tisku ke zveřejnění - archív

Úvod / Média / Informace poskytnuté tisku ke zveřejnění - archív


Tepelná zátěž na pracovištích v horkých dnech

18. 6. 2007

Při práci v horku dochází v důsledku termoregulačních pochodů v organismu ke ztrátám tekutin a solí zejména pocením ...




Výsledky kontrolní činnosti oddělení předmětů běžného užívání Krajské hygienické stanice Moravskoslezského kraje se sídlem v Ostravě v roce 2006

18. 6. 2007

V roce 2006 byla prováděna v rámci státního zdravotního dozoru kontrola předmětů běžného užívání, což jsou kosmetické prostředky, výrobky určené pro styk s potravinami a pokrmy, hračky a výrobky pro děti ve věku do 3 let ...




Kvalita vody pro koupání v přírodě

14. 6. 2007

Ve dnech 11. a 12. června 2007 byly pracovníky Krajské hygienické stanice Moravskoslezského kraje provedeny kontrolní odběry k ověření kvality vody ke koupání na všech 26 koupacích místech v kraji.




Zahraniční rekreace a riziko infekce

14. 6. 2007

Vzhledem ke stále sílícímu cestovnímu ruchu a zvyšujícímu se zájmu našich občanů o zahraniční rekreaci, zejména v exotických oblastech Afriky, Asie a jižní Ameriky, vyvstává problém prevence infekčních onemocnění, která se na evropském kontinentu nevyskytují nebo je jejich výskyt sporadický...




Kontrolní činnost v provozovnách služeb v roce 2006

12. 6. 2007

Zákon o ochraně veřejného zdraví řadí provozovny služeb (holičství a kadeřnictví, pedikúry a manikúry, kosmetické a tetovážní salóny, solária, masáže, fit centra) k činnostem epidemiologicky závažným, tj. činnostem, při kterých dochází při poskytování služby k přímému kontaktu s tělem zákazníka, ať již prostřednictvím rukou (masáže), přístroje (solária) či použitím nástrojů a pomůcek.




Kvalita vody pro koupání v přírodě

4. 6. 2007

Pracovníci Krajské hygienické stanice Moravskoslezského kraje se sídlem v Ostravě zahájili v průběhu tohoto týdne pravidelné odběry vzorků vod na vybraných vodních plochách a nádržích vhodných ke koupání...




Kontrola zeleninových a ovocných salátů se sýrem, těstovinou či rýží ve stravovacích provozech na území Moravskoslezského kraje

31. 5. 2007

Vzhledem k rizikovosti zeleninových salátů a ovocných salátů se sýrem, těstovinou či rýží pro šíření mikroorganismů, které mohou způsobovat onemocnění u lidí – zejména listerií a salmonel provedli pracovníci Krajské hygienické stanice Moravskoslezského kraje v období od 1.4.2007 do 30.4.2007 šetření v zařízeních společného stravování zaměřené na tyto typy výrobků. Šetření bylo provedeno v celkem 17 provozovnách na území celého kraje. V rámci tohoto šetření bylo odebráno 15 vzorků těchto výrobků, které všechny vyhověly po mikrobiologické stránce požadavkům stávající legislativy…




Strana 204 z 226