KHSMSK

Nahrávám...

KHSMSK

KHSMSK

Informace poskytnuté tisku ke zveřejnění - archív

Úvod / Média / Informace poskytnuté tisku ke zveřejnění - archív


Kvalita vody pro koupání v přírodě

4. 6. 2007

Pracovníci Krajské hygienické stanice Moravskoslezského kraje se sídlem v Ostravě zahájili v průběhu tohoto týdne pravidelné odběry vzorků vod na vybraných vodních plochách a nádržích vhodných ke koupání...




Kontrola zeleninových a ovocných salátů se sýrem, těstovinou či rýží ve stravovacích provozech na území Moravskoslezského kraje

31. 5. 2007

Vzhledem k rizikovosti zeleninových salátů a ovocných salátů se sýrem, těstovinou či rýží pro šíření mikroorganismů, které mohou způsobovat onemocnění u lidí – zejména listerií a salmonel provedli pracovníci Krajské hygienické stanice Moravskoslezského kraje v období od 1.4.2007 do 30.4.2007 šetření v zařízeních společného stravování zaměřené na tyto typy výrobků. Šetření bylo provedeno v celkem 17 provozovnách na území celého kraje. V rámci tohoto šetření bylo odebráno 15 vzorků těchto výrobků, které všechny vyhověly po mikrobiologické stránce požadavkům stávající legislativy…




Školní mléko v základních školách

16. 5. 2007

Ve školním roce 2005/2006 prováděly pracovnice oddělení hygieny dětí a mladistvých Krajské hygienické stanice Moravskoslezského kraje se sídlem v Ostravě, Územní pracoviště Nový Jičín, šetření způsobu distribuce mléčných výrobků (mléčných svačinek) žákům základních škol okresu Nový Jičín...




Výsledky kontrolní činnosti Krajské hygienické stanice Moravskoslezského kraje se sídlem v Ostravě na úseku hygieny výživy za rok 2006

9. 5. 2007

Pracovníci Krajské hygienické stanice Moravskoslezského kraje provedli v rámci své kontrolní činnosti během roku 2006 celkem 4567 kontrol stravovacích provozů.




Státní zdravotní dozor ve školských stravovacích zařízeních v Moravskoslezském kraji v roce 2006

3. 5. 2007

V roce 2006 se pracovníci odboru hygieny dětí a dorostu Krajské hygienické stanice MSK ve své dozorové činnosti zaměřili především na objekty stravovacích služeb pro děti a mladistvé – školní jídelny, výdejny i školní bufety, kde každý provozovatel musí zajistit vysokou ochranu spotřebitelů – tedy dětí a mládeže, ve vztahu k bezpečnosti potravin (surovin i pokrmů) ...




Informace pro média o závěrečné zprávě ECDC o připravenosti České republiky na chřipkovou pandemii

26. 4. 2007

Návštěva expertů z Evropského centra pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) hodnotící připravenost České republiky na pandemii chřipky se uskutečnila ve dnech 6.-9. listopadu 2006…




Průjmová onemocnění

26. 4. 2007

V roce 2006 se výskyt průjmových onemocnění mírně snížil ve srovnání s předchozím rokem a v kraji bylo postiženo více než 8 000 osob, které v důsledku potíží vyhledaly lékařské ošetření....




Strana 205 z 226