S ohledem na větší vytíženost stravovacích služeb v rekreačních oblastech, na autobusových a vlakových nádražích v době letních prázdnin provedli pracovníci Krajské hygienické stanice Moravskoslezského kraje v období od 1.7.2006 do 15.8.2006 kontrolu těchto stravovacích služeb…
Zhoršené počasí zkomplikovalo pravidelné vzorkování na jednotlivých koupacích místech. Kontrolní odběry byly provedeny jen na několika nádržích, ostatní nádrže budou zkontrolovány v následujícím týdnu.
V měsíci červenci bylo provedeno ze strany KHS MSK se sídlem v Ostravě 35 kontrol provozoven vyrábějících a prodávajících zmrzlinu. Nejčastěji byly v těchto provozovnách zjišťovány závady v provozní hygieně - 9x, v skladování potravin a surovin - 8x, a v zavedení systému založeném na principu HACCP – také 8x. Za zjištěné závady byly v 16 případech uloženy peněžité sankce ve výši 15 300,- Kč…
V 31. týdnu provedli pracovníci Krajské hygienické stanice Moravskoslezského kraje se sídlem v Ostravě mimořádnou kontrolu kvality vody u nádrží, ve kterých bylo při minulých odběrech zjištěno zvýšené množství toxických sinic...
Ve dnech 24. a 25. července 2006 provedli pracovníci Krajské hygienické stanice Moravskoslezského kraje se sídlem v Ostravě další kontrolu kvality vody na všech koupacích místech MSK kromě nádrže v Budišově nad Budišovkou (stále vypuštěna)…
Ve dnech 21. - 22.7.2006 prověřili pracovníci Krajské hygienické stanice Moravskoslezského kraje se sídlem v Ostravě hygienickou úroveň přípravy a prodeje občerstvení na akci Colours of Ostrava…
Při práci v horku dochází v důsledku termoregulačních pochodů v organismu ke ztrátám tekutin a solí zejména pocením. Tyto ztráty jsou závislé na výši fyzické námahy, na použitém oděvu a na klimatických podmínkách, které jsou charakterizovány teplotou, rychlostí proudění vzduchu a relativní vlhkostí…