V dnešní době je již téměř standardem, že do každého chlazeného nápoje je v zařízeních společného stravování přidáván led. V předchozích letech již byly v rámci kontrolní činnosti odebírány vzorky ledů na mikrobiologické vyšetření a výsledky nebyly příliš potěšitelné…
Na území Moravskoslezského kraje bylo pracovníky odboru hygieny výživy a předmětů běžného užívání zkontrolováno za období III. čtvrtletí roku 2005 celkem 1268 potravinářských provozů. Z tohoto počtu bylo nejvíce kontrol provedeno v zařízeních společného stravování s přípravou pokrmů…
Informace o vývoji epidemiologické situace ve výskytu žloutenky typu A v Bruntále K dnešnímu dni evidujeme 16 klinicky a laboratorně potvrzených případů žloutenky typu A a 1 suspektní případ…
V poslední době se v souvislosti s hrozící pandemií chřipky stále častěji hovoří o takzvané ptačí chřipce a možnosti jejího rozšíření na lidskou populaci…
S ohledem na časté dotazy k problematice chřipky zřizuji dnešním dnem informační telefonickou linku…
S ohledem na oblíbenost palačinek s různými náplněmi a zdobených koblih mezi spotřebiteli byla na území Moravskoslezského kraje ve dne 15.8.2005 -15.9.2005 provedena cílená kontrola těchto komodit v zařízeních společného stravování ....
Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku došlo letos jen k mírnému zvýšení výskytu akutních průjmových onemocnění (APO) vyvolaných zejména salmonelami ...