Pracovníci Krajské Hygienické stanice Moravskoslezského kraje se sídlem v Ostravě zahájili v tomto týdnu odběry vzorků vod na vybraných vodních plochách a nádržích vhodných ke koupání...
S ohledem na výsledky studie Vědeckého výboru pro potraviny (duben 2004) , která ukázala, že téměř polovina obyvatel ČR využívá při stravování služeb zařízení rychlého občerstvení...
Na území Moravskoslezského kraje bylo pracovníky odboru hygieny výživy a předmětů běžného užívání zkontrolováno za období I. čtvrtletí roku 2005 celkem 1249 potravinářských provozů ...
Doly jsou v našem regionu jedním z nejvýznamnějších průmyslových odvětví. Také z hlediska ochrany zdraví představují významnou oblast už tím, že zaměstnávají největší počet pracovníků. Tito pracovníci jsou vesměs vystaveni nepříznivým faktorům pracovního prostředí s výraznými dopady na jejich zdravotní stav...
Sedmý duben je tradičně Světovou zdravotnickou organizací (WHO) vyhlašován jako Světový den zdraví. Mottem pro letošní rok je: „Važme si každé matky a dítěte!“...
Kategorizace prací je metodou hodnocení pracovního rizika, jejímž cílem je zajistit objektivní podklady pro hygienický dozor v oblasti hygieny práce, sjednocení požadavků na preventivní lékařské prohlídky pracovníků v riziku...
Vystupňovaným působením pracovního prostředí je vznik nemoci z povolání...