KHSMSK

Nahrávám...

KHSMSK

KHSMSK

Aktuální situace ve výskytu akutních respiračních infekcí (ARI) v kraji - stav k 18.1.2012

Úvod / Občanům / Aktuální situace ve výskytu akutních respiračních infekcí (ARI) v kraji - stav k 18.1.2012

V tomto týdnu ARI v kraji představovala 1506 případů na 100 000 obyvatel, což je zvýšení oproti minulému týdnu o 13%. Co se týká věkové distribuce je nejvyšší nemocnost u předškolních dětí a nejvyšší nárůst oproti minulému týdnu je u školních dětí. Dle území je nejvyšší nemocnost na Frýdecko-Místecku a Novojičínsku.

Během tohoto týdne dosahoval počet sledovaných osob ošetřených pro ARI na LSPP v kraji kolem 28% s navýšením ve dnech pracovního volna na 40%.

V tomto týdnu evidujeme jeden nový případ závažného onemocnění chřipkou. Jedná se o 49letou ženu z Opavska, bez chronického onemocnění, neočkována proti chřipce.

Dle sdělení Národní referenční laboratoře pro chřipku Státního zdravotního ústavu v Praze se v ČR epidemie rozvíjí a přepokládá se další vzestup nemocnosti.

V Evropě roste počet států, které hlásí plošnou epidemii (Francie, Švédsko, Norsko, Belgie, Dánsko, Nizozemí, Lucembursko, Velká Británie. Španělsko a Portugalsko oznámily pouze sporadické případy, nízký výskyt chřipky je hlášen z východní Evropy.

Zveřejněno: 18.1.2013