KHSMSK

Nahrávám...

KHSMSK

KHSMSK

Koupání ve volné přírodě – informace o kvalitě vody – 35. týden

Úvod / Občanům / Koupání ve volné přírodě – informace o kvalitě vody – 35. týden

V 35. kalendářním týdnu pracovníci Krajské hygienické stanice Moravskoslezského kraje se sídlem v Ostravě odebrali vzorky vody ke kontrole jakosti povrchových vod ke koupání na Opavsku, Bruntálsku a v okrese Karviná. Jednalo se o nádrže Stříbrné jezero a Budišov nad Budišovkou v okrese Opava, nádrž Slezská Harta (3x), rybník Bohušov a nádrž Edrovice v Rýmařově v okrese Bruntál a vodní nádrž Těrlicko (3x) v okrese Karviná. V uvedených nádržích jde o poslední odběry v letošní koupací sezóně

V rámci mimořádné kontroly byly odebrány vzorky na přehradě Baška. Laboratorní analýzy prokázaly zhoršení kvality vody v této nádrží. Došlo zde opětovně k masivnímu rozvoji toxických sinic. Hygienická služba koupání v této nádrži nedoporučuje.

Stále nevyhovující kvalita vody přetrvává v rybníku Bohušov na Bruntálsku. I zde se koupání v nádrži z důvodu přítomnosti toxických sinic nedoporučuje.

Kvalita vody na ostatních vzorkovaných nádržích v tomto týdnu vykazuje vyhovující kvalitu.

Kvalita vody na ostatních vzorkovaných nádržích v tomto týdnu vykazuje vyhovující kvalitu. V minulém týdnu byly v rámci kontrolní činnosti KHS odebrány vzorky vody z přírodního koupaliště v Hlučíně. Vzorky byly odebrány pouze z volného jezera. Uměle vytvořená nádrž (tzv. bazén B1) nebyl v této koupací sezóně provozován. Výsledky laboratorních rozborů prokázaly vyhovující kvalitu vody v jezeře.

Aktuální informace o kvalitě vody ke koupání ve volné přírodě jsou k dispozici zde.

Zveřejněno: 29.8.2013