KHSMSK

Nahrávám...

KHSMSK

KHSMSK

Koupání ve volné přírodě – informace o kvalitě vody – 33. týden

Úvod / Občanům / Koupání ve volné přírodě – informace o kvalitě vody – 33. týden

Ve 33. kalendářním týdnu byly pracovníky Krajské hygienické stanice Moravskoslezského kraje se sídlem v Ostravě odebrány vzorky vody na povrchových vodách ke koupání na Opavsku, Bruntálsku a v okrese Karviná.

V kontrolovaných nádržích - Stříbrné jezero a Budišov nad Budišovkou v okrese Opava, lom Svobodné Heřmanice, nádrž Slezská Harta (3x), rybníky Bohušov a Tvrdkov a nádrž Edrovice v Rýmařově v okrese Bruntál a vodní nádrži Těrlicko (3x) v okrese Karviná voda ke koupání i nadále vykazuje vyhovující kvalitu.

Kontrola kvality vody ze strany provozovatele byla provedena i v přírodním jezeře a umělé nádrži (bazén B1) v areálu štěrkovny Hlučín. Laboratorní analýzy i zde prokázaly vyhovující kvalitu vody.

V minulém týdnu byla zajištěna kontrola kvality vody rovněž na nádržích rekreačního areálu Krkoška v Kunčicích pod Ondřejníkem a v přírodním koupališti (bazén plavci) areálu Letního koupaliště v Ostravě Porubě. V kvalitě vody nebyly zjištěny nedostatky.

Aktuální informace o kvalitě vody ke koupání ve volné přírodě včetně nádrží ke koupání bez úpravy vody jsou k dispozici zde. Na všech sledovaných koupacích místech jsou rovněž k dispozici informační tabule, na kterých lze najít všeobecné informace o jednotlivých nádržích včetně hodnocení kvality vody.

Kvalitu vody v letních umělých koupalištích pravidelně kontrolují jednotliví provozovatelé. Pracovníci KHS MSK v rámci své dozorové činnosti k dnešnímu dni zkontrolovali většinu provozovaných zařízení včetně odběrů vzorků vody. Zásadní nedostatky dosud nebyly zjištěny.

Zveřejněno: 14.8.2014