KHSMSK

Nahrávám...

KHSMSK

KHSMSK

Koupání ve volné přírodě – informace o kvalitě vody – 24. týden

Úvod / Občanům / Koupání ve volné přírodě – informace o kvalitě vody – 24. týden

Ve 24. kalendářním týdnu byly pracovníky KHS MSK odebrány vzorky na povrchových vodách ke koupání v okresech Nový Jičín a Frýdek-Místek. V nádržích Kacabaja, Čerťák, Údolí mladých a Větřkovice na Novojičínsku, v Žermanické přehradě a v nádržích Olešná, Baška a Brušperk v okrese Frýdek-Místek nedošlo v kvalitě vody k zásadním změnám. Voda ve jmenovaných nádržích, s výjimkou nádrže Brušperk, je vhodná ke koupání.

Koupání v nádrži Brušperk je nutné považovat i nadále za rizikové s ohledem na potvrzenou přítomnost cerkárií ve vodě v minulých koupacích sezónách.

Přetrvávající vyhovující kvalitu vody potvrdily i laboratorní analýzy vzorků vody odebraných v přírodním koupališti (volné jezero) ve Sportovně rekreačním areálu v Hlučíně.

První kontrolu kvality vody zajistil také provozovatel přírodního koupaliště (bez úpravy vody - bazén plavci) v areálu Letního koupaliště v Ostravě-Porubě. Rovněž zde jsou výsledky provedených rozborů vyhovující.

Aktuální informace o kvalitě vody ke koupání ve volné přírodě včetně nádrží ke koupání bez úpravy vody jsou k dispozici zde. Na všech sledovaných koupacích místech jsou rovněž k dispozici informační tabule, na kterých lze najít všeobecné informace o jednotlivých nádržích včetně hodnocení kvality vody.

Zveřejněno: 15.6.2017