KHSMSK

Nahrávám...

KHSMSK

KHSMSK

Kontinentální pohár v atletice Ostrava – kontrola občerstvení

Úvod / Občanům / Kontinentální pohár v atletice Ostrava – kontrola občerstvení

Během víkendu 8. a 9. září hostil Městský stadion v Ostravě-Vítkovicích prestižní sportovní událost - IAAF Kontinentální pohár v atletice. Ani tentokrát prodejci občerstvení nezůstali ušetřeni zájmu Krajské hygienické stanice Moravskoslezského kraje. Stánků nebylo příliš, o to delší fronty se tvořily u každého z nich. Proto bylo nutné ověřit, zda podmínky prodeje občerstvení jsou v souladu s hygienickými zásadami.

Prověřili jsme všech 8 stánků nabízejících sortiment s masem kuřecím či vepřovým, těstoviny, sladké dezerty, zmrzlinu, halušky i bramboráky. Zajímalo nás skladování potravin, dostupnost pitné vody, osobní hygiena personálu, čistota prostoru, doklady o původu surovin a řada dalších položek.

Ve 3 stáncích jsme odhalili hygienické prohřešky s potenciálem ohrožení zdraví konzumenta, za které budou provozovatelům uloženy pokuty, např. skladování syrového hovězího masa v těsné blízkosti balených dipů, přítomnost potravin neznámého původu nebo hromadění odpadní vody v otevřené nádobě pod stolem.

Výsledky kontrol tedy nejsou příliš povzbudivé a ve svém důsledku podmiňují naši přítomnost na dalších podobných akcích.

Zveřejněno: 14.9.2018