KHSMSK

Nahrávám...

KHSMSK

KHSMSK

Tisková zpráva k aktuální epidemiologické situaci na dole Darkov v okrese Karviná a na území Moravskoslezského kraje ke dni 28. 5. 2020 15:30

Úvod / Občanům / Tisková zpráva k aktuální epidemiologické situaci na dole Darkov v okrese Karviná a na území Moravskoslezského kraje ke dni 28. 5. 2020 15:30

Celkový počet pozitivních osob, evidovaných v clusteru důl Darkov v okrese Karviná stoupl na 319 osob, od včerejšího odpoledne jsme zaznamenali 17 nových případů onemocnění.

Počet pozitivních zaměstnanců dolu stoupl na 221 (11 pendlerů), pozitivní výsledek vyšetření byl potvrzen u 93 rodinných příslušníků a u 5 jiných pracovníků.

Od dnešního dne platí nové mimořádné opatření KHS Moravskoslezského kraje č. 4, kterým se nařizuje obcím z rozšířenou působností v okrese Karviná provádění pravidelné desinfekce veřejných prostor. Jeho přesné znění je k dispozici na webu KHS MSK. KHS stanovila protiepidemická opatření pro všechna pracoviště OKD s ohledem na aktuální vývoj epidemiologické situace. Kontroly jsou prováděny postupně na všech provozech OKD se zaměřením na provádění preventivní desinfekce a kontrolu opatření, která mají za cíl zabránit kontaktu mezi jednotlivými směnami.

Zveřejněno: 28.5.2020