KHSMSK

Nahrávám...

KHSMSK

KHSMSK

Informace poskytnuté tisku ke zveřejnění - archív

Úvod / Média / Informace poskytnuté tisku ke zveřejnění - archív


Státní zdravotní dozor ve školských stravovacích zařízeních v Moravskoslezském kraji v roce 2005

28. 2. 2006

V roce 2005 se pracovníci odboru hygieny dětí a dorostu Krajské hygienické stanice MSK ve své dozorové činnosti zaměřili především na objekty stravovacích služeb pro děti a mladistvé ...




Akutní respirační infekce (ARI) – stav k 24.2.2006

24. 2. 2006

Výskyt ARI se v tomto týdnu v kraji mírně zvýšil a nemocnost představující 1 850 nemocných na 100 000 obyvatel odpovídá cca 21 600 postiženým osobám v kraji za týden…




Zdravotní stav obyvatel Moravskoslezského kraje

22. 2. 2006

Pracovníci Krajské hygienické stanice MSK se sídlem v Ostravě shromažďují data o zdravotním stavu obyvatel, zabývají se jejich vyhodnocováním a srovnáváním…




Nařízení ES č.852/2004 o hygieně potravin – odpověď na dotazy

20. 2. 2006

K Vašim dotazům ze dne 17.2.2006 sděluji, že od 1.1.2006 platí v oblasti potravin tzv. hygienický balíček přímo použitelných předpisů ES. Jedná se o Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.852/2004, Nařízení EP a Rady (ES) č. 853/2004




Akutní respirační infekce (ARI) – stav k 17.2.2006

17. 2. 2006

Nemocnost ARI představovala v tomto týdnu 1 740 nemocných na 100 000 obyvatel kraje, což znamená postižení přibližně 21 000 osob a potvrzení skutečnosti, že se nemocnost prakticky nezměnila…




Výsledky kontrolní činnosti na úseku hygieny výživy za rok 2005

13. 2. 2006

Pracovníci odboru hygieny výživy Moravskoslezského kraje kontrolují na území kraje celkem 5 252 zařízení společného stravování, na které se kontrola s ohledem na stávající kompetence orgánu ochrany veřejného zdraví zaměřuje především.Na území Moravskoslezského kraje bylo pracovníky odboru během roku 2005 provedeno 5 279 kontrol zařízení společného stravování a výroben či prodejen potravin. Šetření v zařízeních společného stravování byla provedena podle plánu kontrolní činnosti. šetření v ostatních typech potravinářských zařízení byla provedena na základě podnětu spotřebitelů, nebo na základě hlášení onemocnění po konzumaci potravin…




Státní zdravotní dozor na pracovištích Moravskoslezského kraje v roce 2005

13. 2. 2006

Státní zdravotní dozor je prvořadě zaměřen na tzv. riziková pracoviště 3. a 4. kategorie (v některých případech i 2. kategorie). Jedná se o pracoviště, na kterých může docházet k poškození zdraví z práce v důsledku výskytu fyzikálních nebo chemických škodlivin, které překračují přípustné hodnoty, příp. se jedná o pracoviště s výskytem biologických činitelů, jako jsou např. zdravotnická zařízení, laboratoře a pod…




Strana 213 z 222